MAKAAY: ‘HELAAS KWAM DE 3-3 ER NIET MEER VAN’

De wedstrijd tussen NAC Breda en Feyenoord was er de eerste helft een van een redelijk gelijkopgaande strijd met voor beide doelen slechts enkele gevaarlijke momenten, waarna het duel na de rust in alle hevigheid ontbrandde. ‘De eerste helft was er voor ons eigenlijk vrij weinig aan de hand’, zei Roy Makaay. ‘Alleen uit vrije trappen en corners werd NAC gevaarlijk, iets waar we vooraf nog op gehamerd hebben.’
Leon Vlemmings herhaalde in de rust nog maar eens het belang van het vermijden van onnodige overtredingen. ‘Dat het bij de eerste de beste situatie in de tweede helft alsnog fout gaat, is zuur’, zei Makaay. Feyenoord kreeg kort hierop met de 2-0 nog een domper te verwerken, maar wist al snel haar rug te rechten. Iets dat voor de aanvaller niet als een verrassing kwam. ‘Wij hebben dit seizoen wel vaker bewezen ons terug te kunnen knokken in een wedstrijd.’

‘Zeker na de 3-2 van Jon werd het tegen tien man van onze kant pompen of verzuipen’, vervolgde Makaay zijn verhaal. ‘In de laatste minuten speelden we alleen nog maar de lange bal en kregen we zelfs nog enkele kansen op de gelijkmaker. Helaas kwam die er niet meer van.’

Door de nederlaag zal Feyenoord komende donderdag in De Kuip moeten winnen van NAC om een derde duel af te dwingen, dat in dat voor de Rotterdammers gunstige geval dan volgende week zondag eveneens in Rotterdam gespeeld zal worden. ‘Maar wij moeten nog helemaal niet vooruit gaan kijken naar zondag’, besloot Makaay. ‘We zullen eerst donderdag moeten winnen.’

Zijn Deense aanvalspartner zei dan te hopen op volle tribunes. ‘Wij zullen donderdag alle steun van het publiek nodig hebben’, zei Tomasson. ‘We hebben maandenlang gestreden om de play-offs te bereiken en die mogen niet al na twee wedstrijden afgelopen zijn. Het legioen heeft ons vaker geholpen en kan ook deze wedstrijd van doorslaggevende waarde zijn. Ik hoop op Hemelvaartsdag op een volle bak.’