Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

NAC BREDA – FEYENOORD IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: NAC Breda tegen Feyenoord, eindstand: 3-2.
NAC.nl:
De score doet vermoeden dat het een wedstrijd was waarin het erg gelijk op ging tussen de twee ploegen. Dat was niet zo. NAC was in grote delen van de wedstrijd de betere ploeg. ‘Wij wilden maar één ding vandaag’, aldus trainer Robert Maaskant na de wedstrijd. ‘Dat was niet eens zo zeer winnen van Feyenoord, maar de nare smaak wegspoelen die na de laatste thuiswedstrijd tegen De Graafschap was blijven hangen. We wilden onze supporters iets laten zien en daarin zijn we geslaagd.’

BN/De Stem:
NAC was over de hele wedstrijd de betere partij, al kon het Feyenoord maar zelden echt pijn doen. Met twee geniale momenten doorbrak uitblinker Donny Gorter (Maaskant kan vanaf nu nooit meer om hem heen) de typische 0-0-wedstrijd die het tot dan toe was.
Dankzij doorkoppen van Patrick Zwaanswijk leidde zijn vrije trap na een klein uur tot de 1-0 van commandant Penders. Even later leek het aardige duel beslist nadat arbiter Roelof Luinge terecht een penalty toekende na een handsbal van Kelvin Leerdam. Gorter, die nog nooit een pingel heeft gemist, had geen enkele moeite om Feyenoord-doelman Timmer het nakijken te geven.

Goal.com:
Feyenoord krijgt de laatste tijd opmerkelijk veel doelpunten tegen uit spelhervattingen. ‘We staan op die momenten niet goed te verdedigen. Zeker als lange jongens als Leroy Fer en Kevin Hofland er niet bij zijn, zijn we kwetsbaar in de lucht en dat was te zien bij die openingstreffer’, aldus Vlemmings na de wedstrijd in Breda tegen de aanwezige media. De Rotterdamse coach raakt dus niet paniek van de tegentreffers. ‘Daar word ik niet onrustig van.’

AD Sportwereld:
Met een nederlaag op zak móet Feyenoord winnen in de Kuip, om een beslissende derde wedstrijd af te dwingen. Als vanzelf dringt zich daarbij dat ene wonderlijke statistiekje op; nog nooit sinds de invoering van het betaalde voetbal won NAC in de Kuip van Feyenoord. ‘Maar nu hóeven we ook niet te winnen’, merkt Lurling op. ‘De druk ligt bij hen. Zij moeten komen.’ Toch blijft het een interessant thema, de transformatie die de Bredase club steevast lijkt te ondergaan in het Rotterdamse stadion. Vlak voor de winterstop nog mocht NAC het proberen tegen een hulpeloos Feyenoord, dat al maanden de weg kwijt was. Maar met angsthazenvoetbal ging de ploeg van Robert Maaskant toch weer onderuit: 3-1.

Sp!ts:
Gezien het vertoonde spel van Feyenoord is NAC aanstaande donderdag de grote favoriet, al denkt Lurling daar heel anders over. ‘Als je de ranglijst van alleen de tweede seizoenshelft bekijkt, bungelen wij ergens onderaan en is Feyenoord misschien wel koploper.’ Alles wijst er echter op dat NAC net op tijd weer in vorm is om het play-offdebacle van vorig seizoen te doen vergeten.

Bekijk hier de samenvatting van NAC Breda tegen Feyenoord en de reacties van Jon Dahl Tomasson en Henk Timmer.