ZILVER VOOR ORANJE-17 OP EUROPEES KAMPIOENSCHAP

Het Nederlands elftal voor spelers onder de zeventien jaar heeft maandagmiddag de zilveren medaille veroverd op het Europees kampioenschap. Oranje ging in de finale in Magdenburg na verlenging met 2-1 onderuit tegen Duitsland. Feyenooder Luc Castaignos zette op aangeven van Shabir Isoufi de ploeg van KNVB-coach Albert Stuivenberg na zeven minuten nog wel op voorsprong, maar moest toezien hoe Lennart Thy al voor de rust de stand gelijk trok. Een uitstekende vrije trap van Florian Trinks in de tweede helft van de verlenging werd de Nederlanders uiteindelijk fataal.
Castaignos, die halverwege de eerste helft ook nog de paal raakte, bracht met zijn treffer zijn totaal dit toernooi op drie en is daarmee samen met Thy gedeeld topscorer. De treffer betekende daarnaast zijn elfde in het shirt van het Nederlands elftal voor spelers onder de zeventien jaar, waarmee de aanvaller van Feyenoord B1 topscorer aller tijden is van het vertegenwoordigende elftal.

Naast Castaignos en Isoufi verschenen ook de Feyenoorders Stefan de Vrij, Mats van Huijgevoort en Osama Rashid aan de aftrap. Isoufi werd in de loop van de tweede helft door Stuivenberg naar de kant gehaald. Ryan Bouwmeester en Nygel Velder kwamen niet in actie.