B2 MET 1-1 GELIJK TEGEN ASPIRANTEN KV MECHELEN

Feyenoord B2 heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen de aspiranten van KV Mechelen met 1-1 gelijkgespeeld. Het aspirantenelftal van de Belgen bestaat uit de beste spelers van de lichtingen onder zestien, zeventien en achttien jaar. ‘Zij speelden heel fysiek en alsof het een finale betrof’, zei trainer Jan Gösgens na afloop. ‘Daardoor moesten wij vol aan de bak en werd het een heel leuke wedstrijd.’
De Rotterdammers hadden het met name in de eerste helft moeilijk met de agressieve speelstijl van Mechelen en kwamen daardoor niet lekker in hun spel. ‘Na de rust kwamen we meer tot voetballen en kregen we ook de beste kansen’, zei Gösgens. ‘We hadden deze wedstrijd zelfs kunnen winnen. Het was zwaar, maar bovenal leerzaam voor ons.’

Na ruim een uur spelen kwam Feyenoord op Varkenoord op een 0-1 achterstand, nadat de gasten een voorzet vanaf de linkerkant goed binnenkopten. Het antwoord van de Rotterdammers liet niet lang op zich wachten. Daniël Alund en Elvis Manu combineerden zich een weg door de Belgische defensie, waarbij eerstgenoemde op onreglementaire wijze werd afgestopt. Manu wist wel raad met de toegekende strafschop en bepaalde de eindstand op 1-1.

Opstelling Feyenoord B2: Snoek; J. van Deelen (40’ Blokland), Wijmer (30’ D. van Oosten), Rutten, Van der Laan (40’ Y. van Deelen); M. Steenvoorden (40’ Agatowski), Bilen (40’ Van der Velden), Stuit; A. Velder (40’ J. Steenvoorden), Cornelissens (40’ Alund) en Manu.