Fanshop
Fanshop

FEYENOORD MAANT WEBSITE

Feyenoord heeft de website Het Legioen.nl gesommeerd te stoppen met het één op éen (door)plaatsen van logo's, filmpjes, foto's en nieuwsberichten die de Stadionclub op de eigen officiële website plaatst. De aangeschreven website, die overduidelijk een commercieel karakter heeft, maakt zich hierdoor onder meer schuldig aan het schenden van merkenrecht en diefstal van content waar Feyenoord veel tijd, mankracht en dus geld voor vrij heeft moeten maken. Vervolgens worden daar dan adverteerders bij gezocht en worden op sites als deze ook nog eens aan Feyenoord-gerelateerde producten verkocht.

We zijn er echt niet op uit om echte fans aan te pakken die gewoon voor hun plezier een mooie website over hun club opzetten, zo laat Feyenoord weten. Het wordt echter anders als partijen structureel met onze content aan de haal gaan om op gemakkelijke wijze geld te verdienen. Feyenoord heeft de (advertentie)opbrengsten die uit de filmpjes en berichtgeving voortvloeien zelf hard nodig om deze ook in de toekomst te maken en daarmee de supporters via de eigen website goed te kunnen blijven bedienen.

De maker van de betreffende site kreeg om dezelfde redenen eerder deze maand ook al van de Feyenoord Supporters Vereniging te horen dat een logo dat wel erg veel gelijkenis vertoonde met dat van de FSV verwijderd diende te worden.