Fanshop
Fanshop

VAN BRONCKHORST EN TIMMER IN DEFINITIEVE SELECTIE ORANJE

Giovanni van Bronckhorst en Henk Timmer zijn door bondscoach Bert van Marwijk opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatieduels met IJsland en Noorwegen. Oranje speelt zaterdag 6 juni eerst in en tegen IJsland, terwijl vier dagen later in De Kuip de wedstrijd met de Noren op het programma staat. Van Marwijk ruimde in zijn 22-koppige selectie ook plaatsen in voor de oud-Feyenoorders Dirk Kuyt en Robin van Persie.
Het Nederlands elftal gaat in kwalificatiegroep negen voor het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika met vijftien punten uit vijf wedstrijden aan de leiding. Nummer twee Schotland volgt met zeven punten uit vijf duels op gepaste afstand.

Selectie Oranje:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord).

Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Edson Braafheid (FC Twente), John Heitiinga (Atlético Madrid), Dirk Marcellis (PSV), Joris Mathijsen (Hamburger SV), André Ooijer (Blackburn Rovers), Gregory van der Wiel (Ajax).

Middenveld: Mark van Bommel (Bayern München), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Nigel de Jong (Manchester City), David Mendes da Silva (AZ), Stijn Schaars (AZ), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Eljero Elia (FC Twente), Klaas-Jan Huntelaar (Real Madrid), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid).