Fanshop
Fanshop

B2 GRIJPT NET NAAST ‘OP BUUREN BOKAAL’

Feyenoord B2 is zondag als tweede geëindigd op het tweedaagse jeugdtoernooi van vv Maarssen. De Rotterdammers bereikten relatief eenvoudig de finale, maar daarin bleek Lierse SK B1 na strafschoppen te sterk.
Voor Feyenoord begon het toernooi op zaterdag met drie poulewedstrijden tegen amateurclubs. Deze duels leverden geen problemen op, want achtereenvolgens de B1-elftallen van Hollandia, vv Maarssen en Be Quick 1887 werden met grote cijfers verslagen.
 
Ook op zondag bleef Feyenoord ongeslagen in de poule, door een gelijkspel met MVV B1 (1-1) en een 2-0 zege op FC Utrecht B1. De Rotterdammers eindigden zo als eerste in de poule en moesten het daardoor in de kruisfinale opnemen tegen De Graafschap B1.
 
Dankzij een 2-1 zege op de ploeg uit Doetinchem werd vervolgens de finale bereikt, waarin Lierse SK B1 de tegenstander was. Het duel eindigde doelpuntloos, mede doordat de Rotterdammers verzuimden om uit een strafschop te scoren. In de strafschoppenserie die het gevolg was miste Feyenoord drie van de vijf pogingen, waardoor de winst uiteindelijk naar Lierse SK ging.
 
‘Natuurlijk is het jammer dat je op die manier de finale verliest’, blikte trainer Jan Gösgens terug. ‘Maar ik ben vooral trots dat we tegen goede tegenstanders, zonder uitzondering allemaal B1-elftallen, op de been zijn gebleven. Het was een zwaar toernooi met op zondag liefst 180 minuten voetbal, dus ik heb er bewondering voor dat de jongens dat zo goed volhielden.’