B1 GRIJPT NAAST SUPERCUP

Feyenoord B1 is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om de Supercup voor B-junioren in de wacht te slepen. De landskampioen moest in Middelburg zijn meerdere erkennen in bekerwinnaar Ajax B2, dat met 0-1 won. De Amsterdammers namen op slag van rust de leiding en gaven de voorsprong niet meer uit handen.
‘We hebben vandaag als team verloren’, zei trainer Cor Adriaanse na afloop. ‘We zijn collectief te slap gestart en het lukte ons niet dat nog om te buigen.’ De Rotterdammers gaven in de eerste helft veel ruimte weg en delfden het onderspit in de duels, waardoor Ajax de nodige kansen af wist te dwingen. ‘Als het bij rust 3-0 had gestaan, hadden we niks mogen zeggen’, zei Adriaanse.

Een goed uitgevoerde aanval aan het eind van de eerste helft deed Feyenoord uiteindelijk de das om, al wist Niels Konijnenburg de inzet van de Amsterdammers in eerste instantie nog wel te keren. In de rebound was de doelman kansloos: 0-1.

Feyenoord herpakte zich in de tweede helft enigszins, waardoor het spel zich meer op de helft van de Amsterdammers afspeelde. De Rotterdammers kregen ook de nodige kansen, zagen onder meer een bal op de binnenkant van de paal belanden en twee inzetten van de lijn gehaald worden, maar misten scherpte in de afronding. Luc Castaignos mocht het na ruim een uur spelen zelfs vanaf elf meter proberen, maar ook die buitenkans was aan Feyenoord niet besteed.

‘We hadden het seizoen graag met nog een prijs afgesloten, maar dat is helaas niet gelukt’, zei Adriaanse. ‘Deze nederlaag was terecht, we hebben het vandaag niet laten zien. Maar we kunnen terugkijken op een goed seizoen. We zijn kampioen geworden en onze spelers hebben zich goed ontwikkeld. Daar is het ons uiteindelijk om te doen.’

Opstelling Feyenoord B1: Konijnenburg; De Vrij, Kruithof (41’ Plaisier), Van Huijgevoort, Rutten (59’ M. Steenvoorden); Bouwmeester (55’ Wijmer), Van den Engel, Jansen; Schoonheijm, Castaignos en Velder (69’ Van der Laan).