Fanshop
Fanshop

FEYENOORDERS WEER GELIJK MET ORANJE-19

Het Nederlands elftal voor spelers onder de negentien jaar heeft ook haar tweede wedstrijd tijdens de Eliteronde van het EK-kwalificatietoernooi gelijkgespeeld. Tegen gastland Slovenië kwam Oranje via Marko Vejinovic van AZ al snel op voorsprong, maar doordat het vergat de kansen af te maken konden de Slovenen na krap een uur spelen de eindstand op 1-1 bepalen. Door het gelijkspel heeft Nederland kwalificatie voor de Europese kampioenschappen niet meer in eigen hand.
KNVB-coach Wim van Zwam startte met Leroy Fer, Georginio Wijnaldum en Luís Pedro in de basisopstelling, maar laatstgenoemde werd halverwege de eerste helft al vervangen door Kelvin Leerdam. Fer en Wijnaldum waren allebei dicht bij een doelpunt, maar eerstgenoemde raakte de paal, terwijl Wijnaldum vlak voor tijd voor een vrijwel leeg doel de bal niet binnen wist te schieten. Fer liep daarnaast tegen een gele kaart aan en is daardoor geschorst als Nederland dinsdag tegen Rusland vecht voor haar laatste kans.

Alle vier de ploegen, naast Oranje, Slovenië en Rusland maakt ook Wit-Rusland deel uit van de groep, hebben na twee wedstrijden twee punten verzameld. Nederland staat op basis van doelsaldo (1-1) op de laatste plaats en zal tegen de Russen met één doelpunt verschil meer moeten winnen dan de uitslag bij het duel tussen Slovenië en Wit-Rusland. Alleen de groepswinnaar plaats zich voor de Europese kampioenschappen in Oekraïne.