Fanshop
Fanshop

C1 SLUIT SEIZOEN MET GOED GEVOEL AF OP MARVELD TOERNOOI

Feyenoord C1 heeft op het goed bezette internationale Marveld toernooi ondanks een achtste plek het seizoen met een goed gevoel afgesloten. In de wedstrijd om de zevende en achtste plaats werd zondagmiddag met 0-1 verloren van het Servische Rode Ster Belgrado. C1 speelde een goed toernooi maar zag dat door een gebrek aan effectiviteitniet resulteren in een hoge eindklassering.
Vrijdagavond stond voor C1 de eerste wedstrijd op het programma tegen Valencia. In de poule zaten verder Anderlecht, SV Grol, Lokomotiv Moskou en Manschester United. De Spanjaarden waren met 0-1 net te sterk voor de ploeg van Jeffrey Oost, die veel kansen creëerde maar uiteindelijk via een spelhervatting de wedstrijd uit handen gaf.

Met een 0-1 overwinning op Lokomotiv Moskou begon Feyenoord de tweede dag goed. De Russische ploeg, die als derde zou eindigen, verloor in de poule alleen van Feyenoord. Na deze overwinning volgde voor C1 tegen Manchester United en Anderlecht twee doelpuntloze gelijke spelen. In die laatste wedstrijd zat het C1 bepaald niet mee. Twee doelpunten werden afgekeurd, één voor vermeend buitenspel en een ander na duw en trekwerk voor het doel.

Op de slotdag trof Feyenoord met SV Grol de organiserende club. De Rotterdammers hadden geen enkele moeite met de amateurs uit Groenlo en wonnen ruim met 1-5. Daarmee eindige C1 op de vierde plaats in de poule. Vervolgens bleek Rode Ster Belgrado, de nummer vier uit de andere poule, niet te verslaan en werd met een 0-1 verlies het toernooi afgesloten.

Jeffrey Oost blikte ondanks de achtste plaats zeer tevreden terug op het toernooi, waar volgens hem een heel sterk deelnemersveld speelde. ‘We hebben heel goed voetbal laten zien, maar we hadden weer te maken met een bekend probleem. We maakten de kansen niet af en hadden verdedigend problemen met spelhervattingen’, aldus Oost.

De winst in Groenlo ging naar Auxerre uit Frankrijk, dat in de finale Real Madrid versloeg.