Fanshop
Fanshop

KOMEND SEIZOEN GEEN WEDSTRIJD MET KERST

In het nieuwe seizoen wordt zowel rond Kerstmis als rond de jaarwisseling niet gevoetbald. De laatste wedstrijd van 2009 wordt op 23 december gespeeld, waarna de competitie op 23 januari 2010 wordt hervat. Dit betekent dat na vier seizoenen de lange winterstop terugkeert in de eredivisie. Dat heeft directeur betaald voetbal Henk Kesler van de KNVB maandag bekend gemaakt.
Feyenoord speelde de afgelopen vier seizoenen telkens een thuiswedstrijd op tweede kerstdag. De Rotterdammers bleven in deze vier wedstrijden ongeslagen. In 2005 werd AZ met 2-0 verslagen, een jaar later bleef het in De Kuip gelijk tegen PSV. In 2008 was Feyenoord met 2-0 te sterk voor Sparta Rotterdam, terwijl afgelopen seizoen NAC Breda op tweede kerstdag met 3-1 aan de kant werd gezet.
 
De noodzaak om te voetballen rond de feestdagen, hetgeen de laatste jaren gebruikelijk was, is sterk verminderd door de invoering van de Europa League, de opvolger van de UEFA Cup. Die nieuwe Europese competitie begint al in juli met voorronden. Daardoor is ook de zomerstop in Nederland korter dan voorheen.