Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

DANI FERNÁNDEZ WORDT FEYENOORDER

Feyenoord heeft zich versterkt met Dani Fernández. De 26-jarige vleugelverdediger, die afgelopen twee seizoenen op huurbasis uitkwam voor NEC, wordt overgenomen van het Oekraïense Arsenal Kiev. Na eerder op de dag de medische keuring te hebben doorstaan, zette Dani Fernández vanmiddag zijn handtekening onder een contract dat hem voor drie jaar aan Feyenoord verbindt.


Daniel Fernández Artola werd geboren in Barcelona. De Catalaan doorliep de volledige jeugdopleiding van voetbalgrootmacht FC Barcelona en was als jonge speler vier jaar lang een vaste waarde in het beloftenteam van de ‘blaugranas’. In de zomer van 2006 verruilde hij de Catalaanse trots voor het Oekraïense Arsenal Kiev, dat hem achtereenvolgens uitleende aan Metallurg Donetsk en NEC. Bij de Nijmegenaren kreeg hij te maken met Mario Been, onder wie Fernández uitgroeide tot één van de betere rechtsbacks van de eredivisie. Been is blij dat hij de back komend seizoen opnieuw onder zijn hoede krijgt. ‘'Hij is een technisch sterke, oprukkende rechtervleugelverdediger. Van zulke spelers hou ik’, aldus Feyenoords nieuwe trainer.



Hoewel Feyenoord, als bekend, momenteel uiterst kritisch naar haar uitgaven moet kijken, is de club er middels haar relaties toch in geslaagd Dani Fernández aan te trekken. ‘Zijn transfer is mogelijk gemaakt door externe financiers die Feyenoord een warm hart toedragen en de club aan versterkingen willen helpen nu zij daar zelf de middelen niet voor heeft’, laat algemeen directeur Eric Gudde weten.