Fanshop
Fanshop

NEDERLANDS ELFTAL WINT OOK ZEVENDE WK-KWALIFICATIEDUEL

Het Nederlands elftal heeft woensdagavond ook haar zevende WK-kwalificatieduel winnend afgesloten. Oranje, dat zich afgelopen zaterdag in en tegen IJsland als eerste Europese land al plaatste voor de Wereldkampioenschappen in 2010 in Zuid-Afrika, zette in een uitverkochte Kuip Noorwegen eenvoudig aan de kant: 2-0.
De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk was aanzienlijk sterker dan de Noren en dat resulteerde na ruim een half uur in de terechte 1-0 van André Ooijer. De centrale verdediger kopte een vrije trap vanaf de linkerflank van Rafael van der Vaart onhoudbaar voor de Noorse doelman Knudsen tegen de touwen. Kort na de rust was er bij de 2-0 wederom een hoofdrol weggelegd voor Van der Vaart, toen de middenvelder van Real Madrid samen met oud-Feyenoorder Robin van Persie aan de basis stond van een mooie treffer van Arjen Robben.

Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst verscheen als linkervleugelverdediger aan de aftrap, maar bleef in de rust in de kleedkamer achter. Van Marwijk ruimde in zijn basisopstelling verder plaatsen in voor de oud-Feyenoorders Dirk Kuyt en Van Persie. Op 9 september speelt Oranje in en tegen Schotland haar laatste WK-kwalificatieduel in groep negen.