MOLS ALWEER TERUG OP VOETBALVELD

Michael Mols heeft enkele weken na zijn afscheid als speler van Feyenoord alweer zijn rentree gemaakt op het voetbalveld. De aanvaller debuteerde woensdagavond bij de oud-internationals, die in en tegen Heinenoord met 3-9 uithaalden. ‘Ik heb mijn haasje binnen, maar hoop dat ik niet een eenmalig international word’, lachte een tevreden Mols na afloop. ‘Ik denk dat ik een goede indruk achter heb gelaten en dus verwacht ik eigenlijk bij een volgende wedstrijd weer geselecteerd te worden. Dit zijn de duels die ik als liefhebber wil blijven spelen.’
Mols zal zijn wenkbrauwen even gefronst hebben toen hij Oranje in de eerste helft op een 1-0 achterstand zag komen tegen de zaterdagtweedeklasser. De oud-Feyenoorder kwam voor de rust binnen de lijnen, op een voor hem vreemde positie op het middenveld. ‘We hadden vandaag zoveel goede spitsen tot onze beschikking, dat ik heb gebuffeld op het middenveld. Ik was de stofzuiger’, zei hij.

Het waren stuk voor stuk voormalige aanvallers van Feyenoord die na de rust het verschil maakten voor de oud-internationals. Pierre van Hooijdonk nam Oranje bij de hand en tilde met een zuivere hattrick, onder meer door een vrije trap op schitterende wijze tegen de touwen te schieten, de stand naar 1-3 en voegde later in de wedstrijd zelfs een vier treffer toe aan zijn totaal. ‘Pierre was goed op dreef’, prees Mols de spits die in 2002 met Feyenoord de UEFA Cup won. ‘En dat gold ook voor Orlando Trustfull en Regi Blinker, die de achterlijn steeds wist te halen.’

Blinker nam net als Peter Houtman twee doelpunten voor zijn rekening, terwijl John van den Brom de negen Oranje-treffers compleet maakte.