Fanshop
Fanshop

VLAAR AANWEZIG BIJ EERSTE TRAINING

Ron Vlaar is een van de achttien spelers die Feyenoords nieuwe trainer Mario Been komende zondag kan verwelkomen bij de eerste training van de voorbereiding op het seizoen 2009/2010. De verdediger zal de laatste fase van de revalidatie van de knieblessure die hij in september 2008 opliep grotendeels afwerken bij Feyenoord, na de voorbije maanden bij de KNVB in Zeist intensief aan zijn herstel te hebben gewerkt. ‘Na een korte vakantie heb ik de voorbije drie weken goed kunnen trainen’, zei Vlaar. ‘Het herstel verloopt redelijk tot goed. Zaterdag zullen we eerst bespreken hoe het vervolg van mijn programma eruit zal gaan zien.’
Vlaar zal in elk geval nog niet volledig deel kunnen nemen aan de groepstraining. ‘Zover ben ik nog niet’, zei de verdediger. ‘Het is nu eerst zaak weer honderd procent fit te worden en van daaruit zie ik wel wanneer ik weer speelminuten kan gaan maken. Het heeft nu absoluut geen zin me vast te pinnen op een datum. Ik keer zondag terug bij Feyenoord en dat is op zich al een mooie, volgende stap in mijn revalidatie. Ik ben blij dat ik weer bij mijn ploeggenoten kan zijn en verheug me daarnaast op de eerste training waar altijd veel supporters aanwezig zijn.’

Naast Vlaar zullen zondag ook de onlangs gecontracteerde Spanjaard Dani Fernández en de vorig seizoen verhuurde Erwin Mulder en Nick Hofs op het bijveld van De Kuip deelnemen aan de traditioneel drukbezochte eerste training. Jon Dahl Tomasson zal er nog niet zijn. De aanvoerder van de Deense nationale ploeg sluit zich in de loop van volgende week aan bij de selectie van Been.

De (jeugd-)internationals Giovanni van Bronckhorst, Diego Biseswar, Leroy Fer, Kelvin Leerdam, Luís Pedro en Georginio Wijnaldum stromen in de tweede week van de voorbereiding in. Alle zes kwamen recentelijk uit voor vertegenwoordigende elftallen en hebben daarom eerst nog vakantie.

Karim El Ahmadi zal zich nog een week later melden dan de Nederlandse internationals. De middenvelder speelt komende zaterdag nog met Marokko een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Togo. De Marokkanen staan in een groep van vier op de derde plaats met een punt uit twee duels, terwijl Togo met drie punten op de tweede plaats staat. Pas na het kwalificatieduel begint voor El Ahmadi zijn zomerstop.