Fanshop
Fanshop

LUID APPLAUS VOOR BEEN BIJ EERSTE TRAINING

Feyenoord is zondag het seizoen 2009/2010 officieel van start gegaan. Onder grote belangstelling van publiek en pers betraden de spelers even na elf uur het bijveld van De Kuip voor de eerste training van het seizoen, waar zij van het legioen een warm onthaal kregen met ondermeer een zee van fakkels op één van de tribunes. De nieuwe trainer Mario Been was de laatste die het veld betrad. Dat Been populair is bij het legioen was bekend, maar de hartstocht waarmee de van NEC overgekomen coach werd ontvangen en toegezongen, moet hemzelf ook versteld hebben doen staan. Been was zichtbaar onder de indruk. Nadat hij de supporters had bedankt, kon de training echt van start gaan.
Onder leiding van de eveneens van NEC overgekomen conditietrainer Toine van de Goolberg werden de aanwezige spelers direct onder handen genomen. Van de Goolberg, die tussen 2000 en 2005 reeds dezelfde functie bekleedde bij de Rotterdamse club, ging aan de slag met in totaal achttien spelers. De rest van de selectie geniet nog van een vakantie omdat het recentelijk nog interlandverplichtingen had.Om deze reden ontbraken Giovanni van Bronckhorst, Diego Biseswar, Leroy Fer, Kelvin Leerdam, Luís Pedro, Georginio Wijnaldum en Karim El Ahmadi. Laatstgenoemde speelde zaterdagavond nog een interland met Marokko tegen Togo, die in een 0-0 gelijkspel eindigde. Jon Dahl Tomasson ontbrak ook. De aanvoerder van de Deense nationale ploeg zal in de loop van komende week aansluiten bij de selectie van Been.De van NEC overgekomen Dani Fernández was er wel en hij keek zijn ogen uit. De vleugelverdediger moet gezien zijn verleden bij FC Barcelona toch wel wat gewend zijn, maar kon waarschijnlijk niet vermoeden dat de belangstelling voor een training in Rotterdam zo groot is. De van Excelsior teruggekeerde Erwin Mulder wist dat natuurlijk al wel. De doelman koos er dan ook voor om bij de eerste training aanwezig te zijn, ondanks dat hij vanwege onlangs gespeelde interlands nog ruim een week vakantie tegoed heeft.Niet alleen het felgele keeperstenue van Mulder en zijn collega’s onder de lat Rob van Dijk en Darley viel op, ook dat de drie doelmannen drie opeenvolgende rugnummers hebben was opmerkelijk. Darley gaat het nieuwe seizoen in met nummer 16, Mulder volgt met 17, terwijl Van Dijk rugnummer 18 zal gaan dragen.De van Vitesse teruggekeerde Nicky Hofs was er ook weer bij en zijn jaar in Arnhem heeft niets afgedaan aan zijn populariteit. De middenvelder werd direct weer luid toegezongen door het legioen. Bijzonder was ook de terugkeer van Ron Vlaar en Jonathan De Guzman. Het tweetal werd vrijwel heel het vorige seizoen geplaagd door blessureleed. De Guzman maakte alleen de warming-up van de training mee en ging vervolgens voortijdig van het veld.

Niet alleen op het veld gebeurde er van alles, ook eromheen was er veel te beleven. Zo konden kinderen zich bij Feyenoords Juniorclub Kameraadjes laten schminken en waren er naast de Feyenoord FanShop rondom het trainingsveld meerdere verkooppunten van de nieuwe Feyenoord-collectie. Deze vond gretig aftrek en naarmate de ochtendtraining vorderde, werden met name het thuis- en uitshirt steeds vaker zichtbaar onder het publiek.

Supporters konden ook deelnemen aan het van het VPRO-programma Holland Sport bekende fietsspel. Georginio Wijnaldum ging de fans enkele maanden geleden al voor in de televisiestudio en gedurende heel de dag kon men proberen de jonge middenvelder naar de kroon te steken. Degene die uiteindelijk de snelste tijd zal klokken, kan rekenen op een nieuw wedstrijdshirt.

Ruim na twaalf uur zat de eerste training van het seizoen erop en spelers en technische staf verlieten het veld met lachende gezichten. Mario Been verliet bijna als laatste het veld en werd nogmaals luid toegezongen, voordat hij zich langzaam een weg baande door een menigte handtekeningenjagers. Zondagmiddag staat de tweede training op het programma. De selectie zal dan het nieuwe uittenue dragen.