Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets

FEYENOORD START MET OVERWINNING OP SPORTCLUB: 0-5

Feyenoord is de voorbereiding op het seizoen 2009/2010 gestart met een overwinning. Op Varkenoord was de ploeg van Mario Been in de ‘broederstrijd’ met 0-5 te sterk voor Sportclub Feyenoord. Het was de eerste wedstrijd tussen de amateurs en profs van Feyenoord sinds 1993 en het duel moet de komende jaren een vast onderdeel van de voorbereiding gaan worden. Dani Fernández maakte zijn officieuze debuut in het shirt van Feyenoord en liet als rechtervleugelverdediger een prima indruk achter.


Het was ook de Spanjaard die in de blessuretijd van de eerste helft aan de basis stond van de 0-1 van Luigi Bruins. Fernández zette de bal vanaf halverwege de speelhelft van de amateurs voor het doel, waar Bruins de bal controleerde en via de binnenkant van de paal binnenschoot.Gezien de krachtsverhoudingen tussen de amateurs en de profs in de eerste helft was die voorsprong ook verdiend. De Sportclub bood moedig weerstand tegen de grote broer, maar moest desondanks toezien hoe het elftal van Been enkele kansen creëerde. Andwelé Slory was het dichts bij een doelpunt geweest, maar zijn inzet na aangeven van Fernández eindigde op de paal.Aleksandar Ignjatovic zag het allemaal met een niet van zijn gezicht wijkende glimlach gebeuren op Varkenoord. De vrijdagavond aangetrokken centrale verdediger maakte zaterdagochtend kennis met zijn nieuwe ploeggenoten en deed vervolgens direct mee aan een conditietraining.De Servische verdediger bekeek het duel met de Sportclub vanuit de dug-out, waar hij gezelschap werd gehouden door onder meer Jon Dahl Tomasson. De Deense aanvaller stroomde donderdag pas in bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen en liet om deze reden de eerste oefenwedstrijd van het seizoen aan zich voorbij gaan.Tomasson zag aan het begin van de tweede helft Jordao Pattinama de 0-2 tegen de touwen koppen. De aanvaller, die tijdens de voorbereiding van Been de kans krijgt een plek in de A-selectie af te dwingen, was attent toen Sportclub-doelman Patrick Bentem een schot van Slory maar half wist te verwerken. De keeper was vervolgens kansloos toen drie minuten later zijn aanvoerder Dwight Eli een voorzet van Mitchell Schet ongelukkig raakte en hiermee de bal in zijn eigen doel deed belanden: 0-3.Been had in de rust naast Schet ook Nicky Hofs en Darley binnen de lijnen gebracht. De coach stuurde na een uur spelen tevens Kevin Wattamaleo en Dwight Tiendalli het veld in, waardoor Fernández aan de rechterkant een linie naar voren opschoof.

De wisselingen veranderden weinig aan het spelbeeld. De kansen bleven voor de profs en vooral Hofs was af en toe dicht bij een treffer. Het was uiteindelijk Bruins die met zijn tweede treffer van de middag de 0-4 op het bord zette.Het mooiste werd op Varkenoord tot het laatst bewaard. De mee opgekomen Tim de Cler kreeg links in het strafschopgebied alle tijd en ruimte en maakte hier fraai gebruik van. De linksback gaf met een afgemeten stiftbal de bij de Sportclub ingevallen doelman Michael Mikkers het nakijken: 0-5.

Aanstaande dinsdag speelt Feyenoord haar tweede oefenwedstrijd, als het op bezoek gaat bij WRW uit Brielle.

Sportclub Feyenoord – Feyenoord 0-5

Scoreverloop:

45’ 0-1 Bruins
50’ 0-2 Pattinama
53’ 0-3 Eli (eigen doelpunt)
79’ 0-4 Bruins
85’ 0-5 De Cler

Opstelling Feyenoord: Van Dijk (46’ Darley); Fernández, Nieveld, Hofland, De Cler; Landzaat (60’ Tiendalli), Bruins, Janota (46’ Hofs); Slory (60’ Wattamaleo), Makaay (46’ Schet) en Pattinama.