Fanshop
Fanshop

BAHIA TERUG OP TRAININGSVELD

André Bahia heeft maandag voor het eerst sinds zijn lichte knieblessure weer buiten getraind. De verdediger deed verschillende loopoefeningen. Trainer Mario Been verwacht niet dat Bahia dinsdag al inzetbaar is in de oefenwedstrijd tegen WRW. Jon Dahl Tomasson zal tijdens het oefenduel in Brielle hoogstwaarschijnlijk wel zijn eerste speelminuten van de voorbereiding maken, zo liet Been weten. De Deen stroomde later in en liet daarom de eerste oefenwedstrijd tegen SC Feyenoord aan zich voorbij liet gaan.


Ron Vlaar en Jonathan De Guzman zullen dinsdag zeker niet in actie komen. Vlaar traint volledig met de groep mee, maar wil nog geen risico nemen. ‘Toch vind ik het heel positief wat Ron laat zien’, zei Been. ‘Hij gaat de duels vol in en kan de partijen volledig mee spelen. Hij mag zelf aangeven wanneer hij klaar is om wedstrijden te spelen, we leggen hem geen enkele druk op.’

Tijdens de training liet Michael Mols zijn gezicht nog even zien langs de lijn. De oud-spits was in De Kuip om wat zaken af te handelen en greep die mogelijkheid aan om zijn voormalige teamgenoten aan het werk te zien. ‘Ik heb heel veel vertrouwen in dit seizoen’, zei Mols. ‘Er zit zoveel talent in deze groep. Als dat er uit komt kan het een mooi jaar worden. Of het nu niet kriebelt bij mij? Nee, misschien komt dat nog later in het seizoen, maar als voetballer vond ik eerlijk gezegd de voorbereiding altijd al de minste periode.’De training van maandag werd afgesloten met een conditietest onder leiding van Toine van de Goolberg. Omdat even ervoor een felle partij was gespeeld en het kwik tot ruim boven de twintig graden Celsius was gestegen, bleek dit voor veel spelers een pittig slot.De Servische aanwinst Aleksandar Ignjatovic kwam maandag nog niet in actie. De verdediger vloog zondag terug naar zijn geboorteland voor onder meer een visum. Been hoopt hem komende donderdag voor het eerst op de training te kunnen begroeten.

De selectie traint dinsdagmiddag nog eenmaal, voordat ’s avonds om 19:30 uur wordt afgetrapt voor de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding, uit tegen WRW in Brielle.