FEYENOORD BOEKT DUBBELE CIJFERS IN BRIELLE

Feyenoord heeft dinsdagavond de tweede wedstrijd in de voorbereiding met afgemeten cijfers gewonnen. Tegen de kersverse tweedeklasser WRW uit Brielle werd het 1-10. Denny Landzaat en Jordao Pattinama scoorden ieder tweemaal. Tim Vincken maakte voor het eerst in maanden weer minuten in het eerste elftal van Feyenoord, na langdurig blessureleed. Hij maakte een sterke indruk, met onder meer een assist tot resultaat. Jon Dahl Tomasson kwam voor het eerst tijdens de voorbereiding een helft in actie.
Zelden in de historie van de club zal Feyenoord zo snel drie doelpunten op rij hebben gemaakt, als na krap een halfuur spelen in Brielle. Het was een welkom hoogtepunt in een eerste helft die tot dan niet echt op gang wilde komen. Roy Makaay had de Rotterdammers na vier minuten spelen uit een voorzet van Tim Vincken nog wel op voorsprong gezet, maar daarna bood de kersverse tweedeklasser kranig weerstand tegen de bezoekers.

Dit duurde tot de 28ste minuut. Een knap doelpunt van Bruins op aangeven van Dani Fernández was het startsein voor in totaal drie doelpunten op rij in nauwelijks drie minuten tijd. Twee keer achter elkaar werd de bal direct vanaf de aftrap van WRW onderschept, waarna de Rotterdammers als een mes door de boter door de defensie van de thuisploeg konden snijden.

Achtereenvolgens een verrassingschot van Andwelé Slory en een intikker van Jon Dahl Tomasson na een combinatie tussen Vincken en Makaay, zorgden voor een comfortabele 0-4 tussenstand.

Het mooiste doelpunt van de eerste helft werd tot kort voor rust bewaard. Fernández ging van achteruit een combinatie met Tomasson aan. Via een dubbele een-twee vond de Spanjaard zich plots terug voor het doel van WRW, waarna hij beheerst de ruststand bepaalde: 0-5.

Mede ingegeven door de warmte, ging het tempo in de tweede helft flink omlaag bij Feyenoord. Hoewel er vier frisse krachten in de ploeg kwamen bij de Rotterdammers, wilde het maar niet lukken om de ploeg uit Brielle met snelle combinaties uit te spelen.

Tekenend was dat Feyenoord tot halverwege de tweede helft weliswaar nog driemaal scoorde, maar dat dit drie keer gebeurde uit een dode spelsituatie. Na krap een uur spelen zorgde Nicky Hofs met een zelf verdiende vrije trap voor de 0-6, waarna Denny Landzaat via een kopbal uit een hoekschop en een benutte strafschop de score verder uitbouwde.

In de tussentijd had invaller Carlo Hassel namens de thuisploeg nog de eretreffer verzorgd. Doordat achterin niet scherp verdedigd werd, kon de aanvaller een schotje van afstand wagen, wat hij tot zijn eigen verbazing in de verre hoek zag rollen.

Jordao Pattinama bepaalde de eindstand met twee treffers op 1-10. De aanvaller, die als invaller een sterke indruk maakte, kon eerst makkelijk binnenschieten op aangeven van Mitchell Schet en nam daarna brutaal plaats achter een strafschop die hij onberispelijk binnenschoot.

WRW – Feyenoord 1-10

4’ 0-1 Makaay
28’ 0-2 Bruins
29’ 0-3 Slory
30’ 0-4 Tomasson
42’ 0-5 Fernández
58’ 0-6 Hofs
64’ 0-7 Landzaat
66’ 1-7 Hassel
69’ 1-8 Landzaat (str.)
71’ 1-9 Pattinama
77’ 1-10 Pattinama (str.)

Scheidsrechter: Wegereef