Fanshop
Fanshop

SELECTIE NAGENOEG COMPLEET OP TRAINING

Het was donderdag op Varkenoord niet alleen buiten, maar ook binnen de lijnen van het veld een drukte van jewelste. De zeven spelers die woensdag terugkeerden van vakantie sloten zich allen aan bij de groep, waardoor er voor tientallen toeschouwers bijvoorbeeld een volledig partijspel gespeeld kon worden. Naast Karim El Ahmadi, die nog geniet van zijn vakantie, ontbraken alleen Jonathan De Guzman en Jon Dahl Tomasson op het trainingsveld. De Guzman is herstellende van een knieblessure, terwijl Tomasson met lichte klachten uit voorzorg aan de kant bleef. Trainer Mario Been verwacht dat de Deen zaterdag wel gewoon inzetbaar is in de oefenwedstrijd tegen BVV Barendrecht. André Bahia trainde nog individueel, maar zal waarschijnlijk vrijdag aansluiten bij de groep.
Alexander Ignjatovic ontbrak donderdag eveneens nog op het trainingsveld. Been sprak eerder de verwachting uit dat hij de Serviër deze week zou kunnen begroeten, maar het afhandelen van de laatste formaliteiten van Ignjatovic in zijn thuisland duurt langer dan verwacht. Been gaat er vanuit dat de verdediger in ieder geval op tijd terug is voor het trainingskamp in Limburg, dat maandag 6 juli van start gaat. Dit betekent dat Ignjatovic de komende oefenwedstrijd tegen Barendrecht hoogstwaarschijnlijk aan zich voorbij moet laten gaan.

Ron Vlaar zal als alles naar wens verloopt tijdens het trainingskamp in Limburg voor het eerst weer wedstrijdminuten maken. De verdediger traint vanaf de eerste training voluit mee met de groep en hoopt in de oefenwedstrijd tegen Limburgia op 8 juli zijn rentree te maken.

Feyenoord zal waarschijnlijk met 22 of 23 man afreizen naar het trainingskamp. Onder hen in ieder geval De Guzman, die herstellende is van een blessure. ‘Ik wil graag dat de licht geblesseerde spelers ook tijdens het trainingskamp dicht bij de groep blijven’, legde Been donderdag die keuze uit.

Zaterdag zal de trainer bekend maken welke spelers af zullen vallen bij de selectie en niet meegaan op trainingskamp. Van de spelers die niet in aanmerking komen voor de selectie, zal mogelijk een aantal verhuizen naar Excelsior. Dit als gevolg van het samenwerkingsverband tussen Feyenoord en de club uit de eerste divisie.