FEYENOORD NEEMT REVANCHE OP BARENDRECHT

Feyenoord heeft zaterdag dankzij 0-2 overwinning revanche genomen voor de 2-1 nederlaag van vorig jaar tegen BVV Barendrecht. Beide doelpunten kwamen van de voet van Jon Dahl Tomasson en vielen in de eerste helft. Na rust viel er een stuk minder te beleven op sportpark de Bongerd. Giovanni van Bronckhorst, Leroy Fer, Georginio Wijnaldum, Diego Biseswar, Kelvin Leerdam en Luis Pedro maakten hun eerste speelminuten van de voorbereiding. Luigi Bruins ontbrak in Barendrecht wegens ziekte.
Er was zaterdag ongeveer een kwartier gespeeld, toen Feyenoord de schrik om het hart sloeg. BVV Barendrecht had zojuist twee grote kansen op rij niet benut, waardoor automatisch de gedachten even teruggingen naar het treffen met de hoofdklasser van een jaar eerder. Toen blameerde Feyenoord zich door met 2-1 onderuit te gaan. Juist daarom was de Rotterdammers er ditmaal alles aan gelegen om goed voor de dag te komen.

Toch was het de thuisploeg die als sterkste uit de startblokken kwam, met een schot van Alex van Dommelen dat ternauwernood gered werd door doelman Rob van Dijk als belangrijkste wapenfeit. Even later kreeg Miguel Lopes Silva een volley niet helemaal lekker op zijn voet, waardoor wederom een goede kans verloren ging.

Feyenoord raakte niet in paniek van het sterke spel van de tegenstander, maar begon in plaats daarvan de wedstrijd langzaam naar zich toe te trekken. Het was de individuele klasse die tot de rust uiteindelijk het verschil maakte.

Andwélé Slory onderscheidde zich halverwege de eerste helft door in het strafschopgebied van Barendrecht een plotselinge versnelling inzette. Hiermee passeerde hij zijn tegenstander, waarna hij de bal panklaar voor de voeten van Jon Dahl Tomasson kon leggen: 0-1.

De tweede treffer van de Deen, een minuut of zes later, was een stuk lastiger over de doellijn te krijgen. Ditmaal kreeg Tomasson de bal van achteruit in de diepte gespeeld, waarna hij vanaf ongeveer zestien meter doelman Edwin van Zwieteren met een boogbal passeerde en de ruststand op 0-2 bepaalde.

Na rust was er een stuk minder te beleven op De Bongerd. Mede door vele wisselingen en de grote warmte, ging het tempo ver naar beneden, wat resulteerde in een weinig aantrekkelijk slot. Enkel Georginio Wijnaldum werd nog gevaarlijk, toen hij dik twintig minuten voor tijd een kopbal van dichtbij net te weinig kracht kon geven.

BVV Barendrecht – Feyenoord 0-2

23’ 0-1 Tomasson
29’ 0-2 Tomasson

BVV Barendrecht:
Van Zwieteren; Makaya, Lodder, Stolk, De Borst; Van Eijken, Ronde, Sandvliet; M. Van Dommelen, A. van Dommelen en Lopes Silva.
Feyenoord: Van Dijk (46’ Darley); Fernández (63’ Tiendalli), Nieveld (46’ Leerdam), Hofland, De Cler; Landzaat (58’ Fer), Tomasson (46’ Wijnaldum), Van Bronckhorst; Slory (58’ Pattinama), Makaay (63’ Pedro) en Biseswar (46’ Janota).