Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD VERWELKOMT SEKOU CISSE

Mario Been heeft vandaag in Rotterdam Sekou Cissé de hand geschud en verwelkomd als Feyenoorder. In de loop van de (zon)dag zal de 24-jarige aanvaller nog medisch worden gekeurd. Er van uitgaande dat Cissé deze keuring goed doorstaat, gaat hij morgen al mee met de selectie naar Limburg waar Feyenoord komende week een trainingskamp afwerkt en twee oefenwedstrijden speelt.

Cissé, die overkomt van Roda JC en waarmee Feyenoord een contract voor vijf jaar is overeengekomen, is na de verdedigers Dani Fernandez en Aleksandar Ignjatovic, de derde nieuwe aanwinst die de stadionclub heeft kunnen aantrekken dankzij externe financiers.

Mario Been is uiteraard zeer tevreden met de komst van de aanvaller. ´Cissé had meerdere opties. Ik ben blij dat hij uiteindelijk voor ons heeft gekozen. We krijgen er met Sekou een speler bij op meerdere posities in de aanval inzetbaar is. Hij is snel, heeft lengte, is krachtig en tweebenig en daarmee precies het type speler dat wij nog zochten voor de aanval. Bovendien is hij nog jong, dus hij kan nog beter worden. Je kan hem een ruwe diamant noemen.´ Ook de speler zelf toonde zich zeer verheugd over de transfer. Cissé: ´Ik ben blij dat het nu rond is. Het is altijd mijn grote wens geweest om bij een echte topclub te voetballen. Die droom komt nu uit.´

Sekou Cissé wordt na de gebroeders Kalou de derde Ivoriaan in dienst van Feyenoord. De aanvaller werd geboren in Dabou en debuteerde als prof bij JMG Abidjan. Daar werd hij al op 18-jarige leeftijd weggeplukt door Roda JC, de club waar hij de afgelopen vijf seizoenen onder contract stond. In Kerkrade speelde hij in totaal 133 competitieduels, waarin hij 24 keer wist te scoren. Ook speelde hij inmiddels acht keer voor het nationale elftal van Ivoorkust, waarvoor hij vijf keer scoorde.