Fanshop
Fanshop

RON VLAAR KLAAR VOOR RENTREE

Ron Vlaar zal woensdagavond zijn rentree maken in de oefenwedstrijd tegen BSV Limburgia. De verdediger zit in het laatste deel van zijn revalidatie na een knieblessure, die hem het volledige vorige seizoen aan de kant hield. Ook het jaar ervoor miste hij bijna volledig, vanwege een blessure aan dezelfde knie. Vlaar revalideerde afgelopen seizoen individueel in Zeist en meldde zich vorige maand bij de eerste training van het seizoen voor het eerst weer bij de groep.
Vlaar trainde sindsdien volledig met de groep mee en speelde partijspelen al voluit, maar koos er bewust voor om niet te snel weer een wedstrijd te spelen. ‘Deze weken maken nog onderdeel uit van mijn revalidatie en daarin wil ik geen onnodige risico’s nemen’, zei de verdediger.Feyenoord zal woensdagavond tegen Limburgia aantreden met twee verschillende elftallen, zo liet Mario Been woensdag na de ochtendtraining weten. Jonathan De Guzman is nog niet wedstrijdfit en zal daarom nog niet in actie komen tegen de ploeg uit Brunssum.Wie wel op het wedstrijdformulier zal staan voor de oefenwedstrijd tegen Limburgia is Kamil Contofalsky. De Slowaakse doelman, die deze week op proef is bij Feyenoord, zal een helft onder de lat staan. Hij maakt hiermee zijn officieuze debuut voor de Rotterdammers. Ook Rob van Dijk zal 45 minuten keepen.Dit betekent dat Darley woensdag niet in actie zal komen. Verder ontbreekt Sekou Cissé nog. De aanvaller zal donderdag voor het eerst meetrainen en had woensdag een vrije dag. Luís Pedro is, naast De Guzman, de vierde speler die niet in actie komt. ‘Ik heb 26 spelers tot mijn beschikking en bijna iedereen is fit, maar er kunnen er maar 22 spelen’, zei Been. ‘Dat betekent dat ik keuzes moet maken.’Woensdagochtend kwamen twintig spelers in actie op het trainingsveld. De overige zes spelers, onder wie Ron Vlaar, Kevin Hofland en Jon Dahl Tomasson, bleven achter in het hotel. Jonathan De Guzman en Tim Vincken trainden deels individueel, met conditietrainer Toine van de Goolberg en revalidatietrainer Marcel Cas.De training kon woensdag onder ideale weersomstandigheden worden afgewerkt. Dit in tegenstelling tot de training van dinsdagmiddag, die vroegtijdig moest worden afgebroken in verband met onweer.

De oefensessie op het veld van SC Irene bleef beperkt tot een uur. De training werd afgesloten met een afwerkvorm, waarbij de meest scorende groep als eerste mocht stoppen. Roy Makaay en Jordao Pattinama konden uiteindelijk als eerste naar de kant en keken van daar breed lachend toe hoe hun ploeggenoten het er een stuk minder goed vanaf brachten.