Fanshop
Fanshop

TWEE TREFFERS VLAAR BIJ RENTREE IN BRUNSSUM

Ron Vlaar heeft woensdag zijn rentree bij Feyenoord opgeluisterd met twee schitterende doelpunten. De verdediger kwam de gehele tweede helft zonder problemen in actie in het duel met BSV Limburgia dat eindigde in 0-12 voor de Rotterdammers. Tegenover de rentree van Vlaar stond het uitvallen van Jon Dahl Tomasson na een kwartier spelen. Terwijl de Deen de 0-1 binnen schoot werd hij lelijk op zijn enkel geraakt. Michael Mols kwam namens de thuisploeg het grootste deel van de tweede helft in actie, maar kon geen potten breken.


Een sprankelend begin was het allerminst wat de bezoekers in Brunssum kregen voorgeschoteld. Hoewel Feyenoord in nagenoeg de sterkste opstelling begon - en in testspeler Kamil Contofalsky een debutant onder de lat had staan – duurde het tot ruim tien minuten spelen voordat de toeschouwers kregen waar ze voor gekomen waren.Het was direct de mooiste aanval van de eerste helft, die zorgde voor een eerste hoogtepuntje en de openingstreffer. Roy Makaay zette een combinatie op met Jon Dahl Tomasson, die de ruimte aan de rechterkant vond. Daar was Dani Fernandez vrij om de bal voor te geven op de inlopende Tomasson, die zijn vierde doelpunt van de voorbereiding liet aantekenen. Het was direct het laatste wapenfeit van de Deen, want bij het binnenschieten werd hij zodanig op zijn enkel geraakt dat hij niet verder kon spelen.Het schaarse hoogtepunt in de vorm van de treffer was tekenend voor het moeizame spel van Feyenoord in het regenachtige Brunssum. De bal ging snel genoeg van voet tot voet, maar de Rotterdammers verzuimden keer op keer om tijdig de diepte te zoeken.

Tim de Cler bracht daar na krap een halfuur spelen verandering in, toen hij zelf op avontuur ging over de linkerflank. Daarvandaan speelde hij Makaay aan, die de doorgelopen De Cler vrij zette voor de doelman. De verdediger passeerde keeper en doellijn vervolgens met een lepe stift.Dat de score voor rust nog kon worden uitgebreid was te danken aan een makkelijk gegeven strafschop. Tim Vincken, die al meerdere keren doelwit was geweest van de verdedigers van Limburgia, werd licht aangetikt in het zestienmetergebied en ging gewillig naar de grond. Denny Landzaat bracht vervolgens vanaf elf meter de ruststand op het scorebord.De tweede helft kwam zo mogelijk nog iets langzamer op gang dan de eerste. Met een vrijwel geheel nieuw elftal in het veld, was het duidelijk dat de Feyenoorders aanvankelijk wat zoekende waren. Tot twintig minuten voor tijd wist alleen Jordao Pattinama eenmaal gevaarlijk te worden, maar de spits raakte de bal van dichtbij niet lekker.Pas halverwege de tweede helft begon het goed te draaien bij de bezoekers en dat leverde drie treffers in korte tijd op. De 0-6 betekende veruit het mooiste moment van de wedstrijd. Ron Vlaar, die na anderhalf jaar blessureleed weer eens in actie kwam voor Feyenoord, ging mee bij een hoekschop en kreeg daarbij de bal in een keer op zijn pantoffel. De wonderschone treffer werd met luid applaus vanaf de bank en felicitaties van al zijn ploeggenoten begroet.Daarna moest het hoogtepunt voor de verdediger nog komen. Kort voor het eindsignaal maakte hij het mooiste doelpunt van de avond, toen hij een dieptepass van achter de middenlijn over de doelman van de thuisploeg zag stuiteren en achter de doellijn tot stilstand zag komen: 0-9.In de tussentijd hadden Georginio Wijnaldum en Diego Biseswar de eerste twee treffers na rust voor hun rekening genomen. Wijnaldum ronde een steekpass van Leroy Fer beheerst af, terwijl Biseswar aan het eind stond van een snelle combinatie door het centrum. Ook de 0-7 kwam op naam van Biseswar, die een voorzet van Luis Pedro alleen nog binnen hoefde te tikken. Pedro stond bij de 0-8 zelf aan het eind van een snelle counter.

Dat in Brunssum ook nog dubbele cijfers werden behaald, was grotendeels te danken aan Biseswar. De aanvaller, die sterk op dreef was, legde kort voor tijd de bal terug op Kelvin Leerdam, die met een knap afstandschot 0-10 maakte. Biseswar tekende hierop zelf met een rebound voor de 0-11, waarna tot slot Fer met een kopbal uit een hoekschop de eindstand bepaalde.

BSV Limburgia – Feyenoord 0-12

Scoreverloop:
11’ 0-1 Tomasson
29’ 0-2 De Cler
41’ 0-3 Landzaat (strafschop)
70’ 0-4 Wijnaldum
73’ 0-5 Biseswar
76’ 0-6 Vlaar
81’ 0-7 Biseswar
83’ 0-8 Pedro
85’ 0-9 Vlaar
87’ 0-10 Leerdam
89’ 0-11 Biseswar
90’ 0-12 Fer

Opstelling Feyenoord:
Eerste helft:
Contofalsky; Fernandez, Nieveld, Hofland, De Cler; Landzaat, Tomasson (14’ Bruins), Van Bronckhorst; Slory, Makaay en Vincken.
Tweede helft: Contofalsky; Tiendalli, Vlaar, Bahia, Janota; Leerdam, Bruins (75’ Pedro), Fer; Wijnaldum, Pattinama en Biseswar.