Fanshop
Fanshop

BLESSURE TOMASSON BLIJKT MEE TE VALLEN

De blessure die Jon Dahl Tomasson opliep in het duel met BSV Limburgia blijkt mee te vallen. Volgens trainer Mario Been ging de Deen na ongeveer een kwartier spelen uit voorzorg naar de kant, nadat hij tijdens het binnenschieten van de 1-0 een schop op zijn enkel had gehad. De eerste indruk is dat de kwetsuur zich niet ernstig aan laat zien. ‘Maar het is goed dat Jon zelf aangaf dat hij geen risico wilde nemen’, stelde Been.


De trainer kon in de met 0-12 gewonnen wedstrijd tegen BSV Limburgia voor het eerst Ron Vlaar weer in een wedstrijd begroeten, nadat de verdediger het volledige vorige seizoen buitenspel stond met een knieblessure. Volgens Been was het optreden van Vlaar zeer positief. ‘Hij maakte twee schitterende doelpunten en had ondanks het gladde veld totaal geen angst. De tweede helft heb ik hem de aanvoerdersband gegeven als steun in de rug.’De ploeggenoten van Vlaar reageerden uitgelaten op de eerste treffer van de verdediger. Op de eerste plaats uit blijdschap over zijn succesvolle rentree, maar hun gejuich had nog een reden. Vooraf hadden het elftal dat de eerste helft zou spelen en het elftal dat na rust in actie zou komen een weddenschap afgesloten, wie het vaakst zou scoren. Vlaar bracht met zijn 0-6 de ‘tweede helft’ op gelijke hoogte met de ‘eerste helft’.

Testspeler Kamil Contofalsky was woensdag de enige speler die de negentig minuten volmaakte. ‘Hij keert vrijdag terug naar Rusland, omdat hij zondag een wedstrijd bij zijn club Zenith St. Petersburg moet spelen’, zei Been. Dat betekent dat de Slowaak zaterdag niet zal spelen tegen VVV-Venlo. De komende dagen zal Contofalsky een specifiek trainingsprogramma volgen, om hem zo goed mogelijk te testen en tot een besluit te komen over een eventueel langer verblijf in Rotterdam.Been wilde woensdag nog niet veel kwijt over zijn eerste indrukken van de doelman. ‘Van een wedstrijd als vandaag word ik wat dat betreft niet veel wijzer’, zei de trainer. ‘Belangrijker is wat hij op het trainingsveld laat zien. De stem van Patrick Lodewijks (keeperstrainer, red.) is daarin van groot belang. We zullen alleen met deze doelman verder gaan als hij echt veel beter is dan Rob van Dijk.’

Zaterdag breekt voor Feyenoord met de oefenwedstrijd tegen VVV-Venlo een volgende fase van de voorbereiding aan. Langzaam maar zeker hoopt Been vanaf dat moment naar een vaste samenstelling van de ploeg te werken. Zo zullen er voor het trainingskamp in Portugal, dat komende dinsdag van start gaat, al een aantal spelers overgeplaatst worden naar Excelsior of naar de beloften. ‘We zullen met twintig spelers plus twee keepers naar Portugal reizen’, vertelde Been.

De trainer hoopt dat voor het trainingskamp Aleksandar Ignjatovic aansluit bij de selectie. De verdediger verblijft nog altijd in Servië in afwachting van een visum. Tot die tijd werkt hij een individueel trainingsprogramma af.