CISSÉ DEBUTEERT MET GELIJKSPEL

Sekou Cissé heeft zaterdagmiddag zijn officieuze debuut gemaakt in het shirt van Feyenoord. De Ivoriaanse aanvaller kwam in de oefenwedstrijd tegen VVV Venlo in de rust in de ploeg en speelde met zijn nieuwe ploeggenoten uiteindelijk met 2-2 gelijk. Strafschoppen moesten daardoor uitkomst bieden welke van beide clubs de Herman Teeuwen Memorial zou winnen. Doordat de thuisploeg in Venlo geen fout maakte en Georginio Wijnaldum en Kelvin Leerdam hun strafschop niet binnen wisten te schieten, was het VVV dat de bokaal in de lucht mocht houden. Leroy Fer en Luigi Bruins hadden tijdens de reguliere speeltijd de Rotterdamse treffers voor hun rekening genomen.

Oud-Feyenoorder Patrick Paauwe werd voorafgaand aan de wedstrijd gepresenteerd aan het publiek van VVV, de club waarvoor hij het komende seizoen zal spelen. Tien minuten voor tijd viel Paauwe in en maakte zo zijn eerste minuten in het shirt van VVV uitgerekend tegen de club waarmee hij zijn grootste successen vierde.

Aleksandar Ignjatovic was in De Koel aandachtig toeschouwer. De centrale verdediger is teruggekeerd uit Servië, waar hij de afgelopen week de laatste formaliteiten rond zijn transfer naar Feyenoord in orde maakte. De Serviër traint maandag op Varkenoord mee met de selectie van Mario Been en gaat dinsdag mee op trainingskamp naar Portugal.

De eerste helft viel er voor Ignjatovic en de meegereisde Feyenoord-supporters weinig te genieten in Venlo. Na een trainingskamp waarin de afgelopen week veel en zwaar werd getraind, waren de Rotterdammers zaterdagmiddag vooral voor de rust niet bij machte om hun wil op te leggen aan VVV. Feyenoord creëerde zelfs geen enkele kans, terwijl de thuisploeg aan de andere kant wel af en toe van zich deed spreken.

Doordat het de ploeg van trainer Jan van Dijk in de eindfase ontbrak aan nauwkeurigheid bleven tot vlak voor de onderbreking uitgespeelde kansen uit. Een misverstand ter hoogte van de middellijn tussen enkele Feyenoorders leidde uiteindelijk de 1-0 van Keisuke Honda in, die na een goede combinatie met Niels Fleuren vanaf de rand van het strafschopgebied Darley met een bekeken schot kansloos liet: 1-0.

Met naast de debuterende Cissé ook de invallers Fer en Georginio Wijnaldum stelde Feyenoord in de tweede helft snel orde op zaken. Nadat eerst nog Honda met een schot gevaarlijk werd, waren het Fer en Bruins die binnen twee minuten de 1-0 achterstand ombogen in een 1-2 voorsprong.

Beide jonge middenvelders namen een afvallende bal van buiten het strafschopgebied ineens op de schoen en waar eerst de inzet van Fer hard, hoog en onhoudbaar achter VVV-doelman Dennis Gentenaar verdween, was het even later Bruins die de keeper laag over de grond kansloos liet.

Fer en Bruins hadden Feyenoord binnen het uur zelfs plotseling op een uiterst comfortabele 1-4 voorsprong kunnen zetten. Een minuut na zijn gelijkmaker werd Fer namelijk door Wijnaldum vrij voor Gentenaar gezet, maar de middenvelder zag zijn schot via de lat terug het veld in stuitten. Bruins hield gelijke tred met zijn ploeggenoot, door direct na zijn treffer de paal te raken.

Onder een doorbrekende zon was Bruins in de tweede helft in zijn element en de man die vanachter de spitsen vorm gaf een het Rotterdamse spel. Halverwege de tweede helft leek hij zelfs de 1-3 te maken, maar na een prachtige door hem zelf opgezette aanval via verder Cissé en Biseswar eindigde zijn schot op het lichaam van Gentenaar.

Honda bleef bij VVV veruit de gevaarlijkste man en het was ook de Japanse middenvelder die in de slotfase uit een vrije trap de 2-2 aan liet tekenen. Feyenoord had even daarvoor nog van geluk mogen spreken dat de ingevallen Dadda naliet een slippertje van Dani Fernández af te straffen.

VVV Venlo – Feyenoord 2-2