BEEN: ‘VEEL HEEL GOEDE DINGEN GEZIEN’

De oefenwedstrijd tegen VVV Venlo was voor Feyenoord de eerste echte test na een geslaagd trainingskamp in Tegelen, maar wat de Rotterdammers de eerste helft in De Koel lieten zien kon Mario Been allerminst bekoren. De coach greep in de rust dan ook in door drie keer te wisselen. ‘Het schortte aan de inzet, er was te weinig beweging voor de bal en het tempo was te laag’, verklaarde Been zijn wissels. ‘Over de eerste helft ben ik ongelofelijk teleurgesteld.’
Het inbrengen van Leroy Fer, Georgino Wijnaldum en de debuterende Sekou Cissé sorteerde effect, want na de rust kende Feyenoord een sterke fase waarin het binnen enkele minuten een 1-2 voorsprong nam. ‘In de tweede helft heb ik een half uur lang het Feyenoord gezien dat ik wil zien’, zei een meer tevreden Been. ‘We maakten twee geweldige goals en hadden in het eerste half uur na rust de wedstrijd moeten winnen.’

Tegen het einde van de wedstrijd zakte het niveau aan Rotterdamse zijde in en tekende de ijzersterke Keisuke Honda op de valreep voor de 2-2. ‘We liepen te ver achteruit en werden vervolgens aangereden door een Honda’, grapte Been. ‘Al met al moet er nog een hoop gebeuren bij ons, maar aan de andere kant heb ik ook veel heel goede dingen gezien. Er is me het een en ander duidelijk geworden, wat dit voor ons een heel waardevol duel heeft gemaakt.’

De coach was tot slot goed te spreken over Cissé, die zijn eerste minuten maakte in het shirt van Feyenoord. ‘Je weet dat als hij in de aanval staat tegenstanders geen één tegen één durven te spelen’, zei Been. ‘Zeker gezien het feit dat hij pas twee dagen bij ons is, ben ik tevreden over zijn optreden. Cissé is een speler met een enorme potentie.’