Fanshop
Fanshop

FEYENOORD GHANA SPEELT VOORNAME ROL IN SPEELFILM ‘CAPTAIN KILI’

Feyenoord Ghana en Feyenoord Rotterdam zullen hun medewerking verlenen aan de internationale speelfilm 'Captain Kili'. De speelfilm wordt dit jaar geproduceerd door de Rotterdamse filmproducent Firenze Film. Vanaf vandaag is alles over het filmproject te lezen op de site www.captainkili.com. Het is de bedoeling dat de film komende zomer in première gaat rondom het WK Voetbal in Zuid-Afrika.
‘Captain Kili , the boy, the goal, the challenge’ wordt een internationale en Engelstalige familiefilm die voor tweederde in Afrika speelt en voor de rest in Rotterdam. In het verhaal van Captain Kili is een belangrijke plaats weggelegd voor het Afrikaanse voetbal en de Feyenoord Fetteh Football Academy in Ghana. Hiertoe zijn samenwerkingsovereenkomsten aangegaan met Feyenoord Ghana en Feyenoord Rotterdam. De bezegeling hiervan vond onlangs plaats in De Kuip toen Eric Gudde en filmproducent Robert Mann samen een taart aansneden. ‘Toen Firenze Film ons benaderde met hun plannen waren we direct enthousiast’, vertelt Gudde. ‘We mogen nog niets naar buiten brengen over het verhaal, maar het belooft een prachtige film te worden. Er aan meewerken kost Feyenoord niets, maar levert mogelijk wereldwijde exposure op voor de club en het goede werk dat in Afrika wordt verricht.’
 
De opnames voor Captain Kili starten eind dit jaar. De wereldwijde release wordt verwacht in 2010. De film krijgt een vrijwel volledig internationale cast. Meer informatie is vanaf heden te lezen op de officiële site www.captainkili.com.