Fanshop
Fanshop

MULDER: ‘DEZE WEEK LATEN ZIEN WAT IK KAN’

De doelmannen Erwin Mulder en Darley houden deze week tijdens het trainingskamp in Portugal om en om een dagboek bij van hun belevenissen. De twee gaan samen met Rob van Dijk de concurrentiestrijd aan om eerste keeper te worden. Van Dijk ontbreekt deze week vanwege een blessure, waardoor Mulder en Darley tijdens het trainingskamp de twee doelmannen bij de selectie zijn. In deel I: Erwin Mulder. ‘De mensen moeten weten wie Erwin Mulder is.’
‘Zondagochtend werd ik gebeld dat ik mee mocht op trainingskamp met Feyenoord. Dat was voor mij wel een verrassing, want de afgelopen week heb ik bij Excelsior getraind. Het was daarvoor wel een kleine teleurstelling voor mij geweest om te horen dat ik daar naartoe moest.Ik was de voorbereiding bij Feyenoord begonnen met als doel om hier te blijven. Als je dan hoort dat je naar Excelsior moet is dat sportief een teleurstelling. Toch ben ik naar Woudestein gegaan met de intentie om goed te trainen en mezelf niks te kort te doen.

Nu ben ik vooral blij dat ik hier in Portugal ben. Deze week ga ik op de trainingen heel erg mijn best doen en ik hoop dat ik minuten kan maken in de wedstrijd van zaterdag tegen Sporting Portugal. Dat is voor mij een Europese topclub.Ik wist dat ik de voorbereiding op dit seizoen later zou beginnen dan de andere jongens, maar ik had desondanks gehoopt dat ik nu al wat minuten bij Feyenoord had kunnen maken. Dat is er helaas nog niet van gekomen. Het zou daarom het mooiste zijn als ik deze week kan laten zien wat ik kan, dat mensen weten wie Erwin Mulder is.

Van een concurrentiestrijd tussen de doelmannen merk ik weinig. Op de training gaat het altijd op het scherpst van de snede, maar daarbuiten hebben we het er weinig over wie dit seizoen eerste doelman zal worden. Het is aan de trainer om te bepalen wie onder de lat komt te staan. Ik kan alleen laten zien wie ik ben en als de trainer dat genoeg vindt zou dat hartstikke mooi zijn. Ik gun het de andere jongens ook van harte, maar het liefst wil ik zelf dit seizoen onder de lat staan.

Het is voor mij de tweede keer dat ik met Feyenoord op trainingskamp ben in het buitenland. De eerste keer was nog onder Erwin Koeman, toen gingen we naar Turkije. Over het algemeen zijn dit leuke dagen voor een voetballer, maar je weet ook dat er flink getraind zal worden. Je bent in een ander land, dus je bent even uit je vertrouwde omgeving. Ook voor het groepsproces is dat goed. Je zit vijf dagen bij elkaar en bent op elkaar aangewezen. Ik denk dat zoiets alleen maar goed is.’