Fanshop
Fanshop

MULDER: ‘DIT WAS HET LAATSTE DAT IK KON GEBRUIKEN’

De doelmannen Erwin Mulder en Darley houden deze week tijdens het trainingskamp in Portugal om en om een dagboek bij van hun belevenissen. De twee gaan samen met Rob van Dijk de concurrentiestrijd aan om eerste keeper te worden. Van Dijk ontbreekt deze week vanwege een blessure, waardoor Mulder en Darley tijdens het trainingskamp de twee doelmannen bij de selectie zijn. In deel III: Erwin Mulder. ‘Ik weet nog niet waar ik aan toe ben.’
‘Een blessure was wel het laatste dat ik nu kon gebruiken. Deze week wilde ik mezelf bewijzen en laten zien wat ik kon, maar vervolgens is mijn rol na een paar dagen al uitgespeeld. Ik hoopte zaterdag voor het eerst deze voorbereiding minuten te kunnen maken in de wedstrijd tegen Sporting Portugal, maar dat zit er sowieso niet meer in.Tijdens onze eerste training hier op woensdagochtend ging het mis. Het voelde vooraf al wat stijfjes in mijn bovenbeen, maar toen we een paar sprints moesten doen ging het fout. Ik voelde de pijn erin schieten en moest daardoor de training voortijdig stoppen.

Donderdagochtend ben ik met fysiotherapeut René Dannenburg naar het ziekenhuis geweest en daar is een echo gemaakt. Helaas werd nog niet duidelijk wat er precies mis is, omdat er vocht in de spier zat, waardoor ik nog niet precies weet waar ik aan toe ben.

Het is een heel vervelende situatie, want zoveel kansen krijg ik niet om me in de kijker te spelen. Het was voor mij al een raar begin van de voorbereiding, doordat ik later instroomde en daarna een week naar Excelsior moest. Dit kan daar ook nog wel bij. Deze week zal ik in ieder geval alleen nog individueel kunnen trainen. Ik zal krachttraining gaan doen en misschien kan ik een keer met een fysio het zwembad in.

Pas als we volgende week terug zijn in Rotterdam zal ik te horen krijgen wat de aard van de blessure precies is. Ik weet nu nog niet waar ik rekening mee moet houden. Ik hoop natuurlijk dat het meevalt, zodat ik nog iets van mezelf kan laten zien voordat de competitie begint.’