Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

DE CLER VOORTIJDIG VAN TRAINING

Tim de Cler heeft vrijdagochtend de groepstraining voortijdig moeten verlaten, wegens een opspelende hamstring. De verdediger had juist donderdag de groepstraining hervat, nadat hij geen klachten meer had, maar hij kreeg vrijdag opnieuw last en ging uit voorzorg naar de kant. Doelman Kostas Lamprou, die donderdagavond aankwam bij het spelershotel, trainde vrijdag voor het eerst mee. Jon Dahl Tomasson en Erwin Mulder ontbraken op het trainingsveld wegens blessures.


Een groot deel van de training stond in het teken van een partijvorm, waarbij extra aandacht was voor het juiste moment kiezen om druk te zetten. Het werd een felle afsluiting van de training, waarbij de gemoederen enkele keren hoog opliepen. Een onenigheid tussen Karim El Ahmadi en Andwélé Slory resulteerde uiteindelijk zelfs in enig duw- en trekwerk, waarna laatstgenoemde van de training werd gestuurd door Mario Been.



‘Dit is onacceptabel’, zei de trainer achteraf. ‘Ik heb Slory een boete gegeven en ik zal met beide spelers om de tafel gaan zitten om het hierover te hebben. Sommige jongens raken blijkbaar in de war als ze geen hesje aan hebben, terwijl dat voor mij nog echt helemaal niets betekent. Er is een hoop concurrentie tussen de jongens onderling en soms zegt de een wat tegen de ander dat niet goed valt. Maar spelers moeten te allen tijde met de handen van elkaar afblijven.’ Slory bood El Ahmadi kort na afloop van de training zijn excuses aan en na een goed gesprek werden deze geaccepteerd door de middenvelder.



De saamhorigheid in de groep is een thema dat de trainer al eerder dit seizoen aanhaalde. ‘Vanaf het begin heb ik erop gehamerd dat alle spelers hun ego’tje opzij moeten zetten en meer van elkaar moeten accepteren. Dat heb ik bij het slot van de training op het veld ook nog eens aangehaald. Slory heeft een waarschuwing gehad en als we met elkaar om de tafel hebben gezeten is het voor mij klaar’, stelde Been.



‘Voor het groepsproces kan dit incident desondanks een goede les zijn’, voegde hij daaraan toe. ‘Dit voorval kwam voort uit een discussie die puur voetbal inhoudelijk was. Dat is alleen maar goed, maar dan moeten mensen wel dingen kunnen aannemen en accepteren van elkaar.’