Fanshop
Fanshop

BELOFTEN STARTEN MET OVERWINNING

Jong Feyenoord/Excelsior heeft zaterdagavond de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding eenvoudig gewonnen. Het elftal van trainer André Hoekstra was in Wateringen met 2-5 te sterk voor het Westlands elftal. Jaap van Duijn, Hanne Hagary, Marlon Oranje, Miquel Nelom en Mo Faouzi namen de Rotterdamse doelpunten voor hun rekening. Kaj Ramsteijn maakte na een halfjaar aan de kant te hebben gestaan met een blessure zijn rentree. De centrale verdediger speelde het eerste halfuur mee en doorstond dit goed.
Het dit seizoen nieuw gevormde beloftenelftal startte goed tegen het gelegenheidselftal en kwam na een kwartier spelen via Van Duijn op een 0-1 voorsprong. De van PSV overgekomen aanvaller controleerde een voorzet van Gyon Fernandez en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied op knappe wijze in de kruising. Hagary zette tegen het einde van de eerste helft uit een strafschop (overtreding op Fernandez) de 1-2 ruststand op het bord, nadat de gastheren even daarvoor door slordigheid in de Rotterdamse defensie op gelijke hoogte waren gekomen.

‘Ik heb voldoende gezien waar we de komende weken verder mee kunnen, net zoals we natuurlijk nog een hoop moeten verbeteren’, zei Hoekstra na afloop. De coach weet de twee tegendoelpunten en de paar kansen die het Westlands elftal kreeg aan slordigheid en vermoeidheid binnen zijn eigen ploeg. ‘We zijn niet onder druk komen te staan en hebben heel de wedstrijd gecontroleerd. Daar ben ik tevreden over.’

Met enkele invallers bouwde Feyenoord/Excelsior de voorsprong in de tweede helft verder uit. Oranje schoot al snel een kort genomen corner van buiten het zestienmetergebied tegen de touwen, waarna Nelom even later met een schitterend schot vanaf 25 meter de 1-4 aan liet tekenen. Faouzi bekroonde vlak voor tijd een sterke individuele actie met een doelpunt, waarmee hij het vijfde en laatste Rotterdamse doelpunt voor zijn rekening nam.

Westlands elftal – Jong Feyenoord/Excelsior 2-5

Scoreverloop:

15’ 0-1 Van Duijn
35’ 1-1
37’ 1-2 Hagary (strafschop)
51’ 1-3 Oranje
61’ 1-4 Nelom
66’ 2-4
85’ 2-5 Faouzi

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Mikkers (46’ Cabral); Weber (46’De Vries), Ramsteijn (30’ Monteiro), Calor (46’ Oranje), Nelom; Manteiga (40’ Been), Hagary, Anes Ribeiro; Fernandez, Faouzi en Van Duijn.