Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

OPEN DAG: KOM OP TIJD, KOM MET HET OPENBAAR VERVOER

Komende woensdag (22 juli) staat vanaf 10.30 uur weer Feyenoords Open Dag op het programma. Zoals altijd wordt heel veel publiek verwacht. Feyenoord adviseert eenieder daarom om tijdig naar De Kuip af te reizen en daartoe bij voorkeur het Openbaar Vervoer te gebruiken. U wordt verzocht om eenmaal in het stadion zo ver mogelijk door te schuiven, zodat zoveel mogelijk mensen een zitplaats hebben. De deze zomer aangetrokken spelers zullen traditiegetrouw per helikopter ingevlogen worden.
Programma
Het buitenprogramma van de Open Dag start om 10.30 uur. Aan de voorzijde van het Maasgebouw (oude trainingsveld) geeft Ben Wijnstekers voetbalclinics voor alle jonge supporters. Naast de voetbalclinics is er een groots Kidsdorp opgezet met vele leuke attracties, zoals een springkussen, voetbalparcours en Playstations. Uiteraard is Feyenoords Juniorclub Kameraadjes aanwezig met een eigen stand en kunnen kinderen op de foto met mascotte Coentje.

In de binnenring van De Kuip zijn ook tal van activiteiten, waaronder een Feyenoord-quiz en voetbalgames van hoofdsponsor ASR Verzekeringen en kledingsponsor Puma. Daarnaast kunnen supporters tegen betaling van € 5,00 een rondleiding volgen door het stadion, die onder meer leidt langs de spelerstunnel en het Feyenoord Museum. Vanzelfsprekend zijn de hele dag alle merchandisingartikelen te koop en ontbreekt ook het Open Dag-tasje niet. Feyenoord Klantenservice is aanwezig met een eigen stand, waar onder meer seizoenkaarten voor de eerste jaargang onder trainer Mario Been aangevraagd kunnen worden.

Het programma in het stadion gaat om 13.00 uur van start met een wedstrijd tussen Oud-Feyenoord en Rotterdam All Stars. Een uur later volgt het hoogtepunt van de Open Dag, als de selectie voor dit seizoen officieel wordt gepresenteerd. Traditiegetrouw zal de helikopter op de middenstip landen met deze zomer aangetrokken spelers.

Na het stadionprogramma delen alle spelers tussen 15.00 en 16.00 uur handtekeningen uit. Hiervoor zijn speciale plekken ingericht in en om het stadion. Om 16.30 uur eindigt het programma van de Open Dag.

Kom met het openbaar vervoer
Feyenoord adviseert alle supporters om met het openbaar vervoer naar de Open Dag te komen. De RET zal deze dag extra trams inzetten, terwijl de NS extra treinen laat rijden:

- Tussen 8.55 en 12.00 uur rijden er 4x per uur extra stoptreinen van Rotterdam Centraal naar Rotterdam Stadion. Deze treinen stoppen ook op Rotterdam Blaak;
- Tussen 12.00 en 14.55 uur rijden er 1x per uur extra stoptreinen van Rotterdam Centraal naar Rotterdam Stadion. Deze treinen stoppen ook op Rotterdam Blaak;
- Tussen 8.30 en 15.30 uur maken reguliere stoptreinen 2x per uur van Dordrecht richting Rotterdam Centraal een extra stop op Rotterdam Stadion;
- Tussen 15.55 en 17.55 uur rijden er 10 extra treinen van Rotterdam Stadion naar Rotterdam Centraal. Deze treinen stoppen ook op Rotterdam Blaak;
- Tussen 15.40 en 17.20 uur rijden er 4 extra treinen van Rotterdam Stadion naar Dordrecht. Deze treinen stoppen op alle tussengelegen stations.

Kijk tijdens de Open Dag voor de exacte vertrektijden van de extra treinen op de affiches op Rotterdam Centraal, Station Dordrecht en alle tussengelegen stations. Ook in het stadion worden de vertrektijden van de extra treinen via affiches vermeld. Op station Rotterdam Stadion vindt in- en uitgangscontrole plaats. Koop vooraf je treinkaartje bij één van de kaartautomaten van de NS.

Parkeren
Alleen dagkaarthouders in bezit van P3/4-kaarten kunnen parkeren op P3/4. Kaarten voor P5 zijn uitsluitend ter plaatse verkrijgbaar en niet in de voorverkoop via Ticketbox. P6 is tijdens de Open Dag alleen toegankelijk voor jaarkaarthouders.

Stadion om 10.30 uur open
Het stadion zal woensdag om 10.30 uur geopend worden. De Kuip is toegankelijk via alle tourniquets, poort 25 en de autopoort.

Denk aan uw medesupporters en schuif zo ver mogelijk door
Feyenoord biedt graag zo veel mogelijk supporters de gelegenheid om het programma in het stadion mee te maken. Daarom verzoeken wij iedereen om, eenmaal in het stadion, zo ver mogelijk door te schuiven en stoeltjes niet te gebruiken voor jassen, tassen etc. Denk aan uw medesupporters en zorg er voor dat iedereen een plekje in De Kuip kan vinden en elk stoeltje bezet is. Om veiligheidsredenen dienen de trappen vrij te blijven.

Beperkte capaciteit
Hoewel Feyenoord zo veel mogelijk mensen een plekje hoopt te bieden, moeten wij ook de veiligheid in de gaten houden. De vakken van het stadion kunnen zodoende op een gegeven moment vol zijn. Op dat moment zal de opgang van het desbetreffende vak gesloten worden en zult u naar een ander vak verwezen worden. Wij rekenen hier op uw begrip en volgt u a.u.b. de aanwijzingen van het veiligheidspersoneel.

De mogelijkheid bestaat dat op een gegeven moment alle vakken van het stadion vol zijn. Op dat moment zal er in verband met de veiligheid van alle bezoekers géén toegang meer verleend worden tot De Kuip. Op de buitenring van het stadion en nabij het voormalige trainingsveld is dan nog wel een alternatief programma.

Wij wensen u een zeer plezierige Open Dag bij Feyenoord!