Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

WIJNALDUM EN IGNJATOVIC NIET IN ACTIE TEGEN SAMPDORIA

Georginio Wijnaldum en Aleksandar Ignjatovic komen zondag niet in actie tegen Sampdoria. De jonge middenvelder ondervindt nog te veel hinder van de kwetsuur die hij tegen Sporting Lissabon opliep. Ignjatovic liep donderdag op de training een blessure aan het bovenbeen op. Feyenoord-Sampdoria komt ook te vroeg voor Jon Dahl Tomasson en Rob van Dijk. Tomasson kan zaterdag weliswaar aansluiten bij de groep, maar is nog niet wedstrijdfit. De revalidatie van Van Dijk verloopt nog altijd voorspoedig, maar ‘de wedstrijd van zondag komt nog te vroeg’, aldus de doelman.
Georginio Wijnaldum blijkt aan de charge van João Moutinho naast een gekneusd kuitbeen ook een kneuzing in een gewricht opgelopen te hebben, een blessure die feitelijk alleen met rust en medicatie te behandelen is. Komende week zal moeten blijken of het duel met NEC wel een haalbare kaart is. ‘Dit is wel een tegenvaller, want ik dacht begin deze week echt dat ik de openingswedstrijd tegen Sampdoria mee zou kunnen spelen’, laat Wijnaldum weten. ‘Nu hoop ik dat ik er tegen NEC bij kan zijn.’



De blessure van Aleksandar Ignjatovic is een forse tegenvaller. De Serviër liep de kwetsuur in zijn bovenbeen op de training van donderdag op. Omdat er nu nog veel vocht in de spier zit, is nog niet exact te bepalen hoe groot de schade is. Deelname aan de wedstrijd van zondag is uitgesloten, maandag zal een nadere diagnose worden gesteld.



Tim de Cler zit aanstaande zondag tegen Sampdoria vermoedelijk wel bij de wedstrijdselectie. De vleugelverdediger trainde donderdag voor het eerst met de groep mee, na eerder deze week nog apart van de groep te hebben getraind vanwege hamstringklachten. De Cler is echter nog niet geheel wedstrijdfit. Hetzelfde geldt voor Jon Dahl Tomasson. De Deen die met enkelklachten kampte, hoopt morgen weer in te kunnen stromen bij de groepstraining.



Dwight Tiendalli liet zich vrijdagochtend op Varkenoord ook weer zien. De verdediger was de voorbije dagen ziek en was om die reden ook afwezig tijdens de Open Dag. Tiendalli is inmiddels hersteld en deed vrijdag heel de groepstraining mee. Datzelfde geldt voor Andwélé Slory, die na eveneens ziek te zien geweest zich donderdagochtend al op het trainingsveld liet zien.