JONG FEYENOORD/EXCELSIOR ONDERUIT TEGEN HOOFDKLASSER

Jong Feyenoord/Excelsior heeft zaterdagmiddag geen goed vervolg kunnen geven aan de gewonnen oefenwedstrijd tegen het Westlands elftal. De Rotterdamse beloften gingen in het tweede oefenduel van de voorbereiding met 4-3 onderuit tegen het eerste elftal van zaterdaghoofdklasser ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht. Jerson Anes Ribeiro, Hanne Hagary en Peter de Lange verzorgden de doelpunten voor de ploeg van trainer André Hoekstra.
Hoekstra was een week geleden nog positief verrast door de spelopvatting van zijn ploeg tegen het Westlands elftal, ook al merkte hij toen dat de beloften conditioneel nog iets te kort kwamen. Zaterdag zag de trainer van de goede intenties weinig terug in zijn elftal.

Tegen het fysiek sterke ASWH verzuimden zijn spelers om de bal snel te laten circuleren, waardoor het tempo veel te laag kwam te liggen. Daar kwam bovenop dat er slordig werd verdedigd, waardoor de thuisploeg snel in de wedstrijd op een 2-0 voorsprong kon komen, waarvan één treffer het resultaat was van een strafschop.

Jong Feyenoord/Excelsior liep vanaf dat moment achter de feiten aan en bleek ondanks de aansluitingstreffer van Jerson Anes Ribeiro uit een vrije trap niet bij machte om ASWH in problemen te brengen. Sterker nog, na rust zakte het spelniveau aan Rotterdamse zijde alleen maar verder in, met de 3-1 tot gevolg.

‘Na de 3-1 verdween de samenhang uit ons elftal’, zei Hoekstra achteraf. ‘Ik heb toen geen ploeg meer gezien, alleen maar individuele spelers. Een excuus kan zijn dat deze jongens nog maar kort bij elkaar zijn, maar de intentie moet altijd zijn om samen te spelen. De eerste helft gebeurde dat wel, al was de uitvoering niet best, de tweede helft niet meer.’

Hanne Hagary bracht Jong Feyenoord/Excelsior via een strafschop nog wel op 3-2, maar na de 4-2 uit een hoekschop was de wedstrijd definitief gespeeld. Peter de Lange bepaalde de eindstand kort voor tijd op 4-3 na een voorzet van Jaap van Duijn.

ASWH – Jong Feyenoord/Excelsior 4-3
16’ 1-0 Roeland
24’ 2-0 Roeland
50’ 2-1 Ribeiro
61’ 3-1 Brard
69’ 3-2 Hagary (strafschop)
74’ 4-2 Ouwehand
90’ 4-3 De Lange