Fanshop
Fanshop

ACTIE ‘KWETSEN IS ZINLOOS, STEUNEN IS GOUD’ GEÏNTRODUCEERD

De campagne ‘Kwetsen is zinloos, steunen is goud’ is zondag (vandaag) officieel van start gegaan. De campagne is het gevolg van straffen en waarschuwingen van de KNVB naar aanleiding van kwetsende spreekkoren tijdens het vorige seizoen.
Vanaf de wedstrijd tegen Sampdoria wordt de campagne middels speciale uitingen het gehele seizoen onder de aandacht gebracht. Naast de genoemde slogan is een icoontje gemaakt bestaande uit twee poppetjes. Dit is onder andere zichtbaar bij alle toegangspoorten van De Kuip, staat afgebeeld op alle seizoenkaarten en komt voor in uitingen in het stadion, op de website en in de magazines van zowel Feyenoord als de Feyenoord Supportersvereniging.

Met de actie roepen club en supportersvereniging op Feyenoord alleen op een positieve manier te ondersteunen, en het kwetsen en provoceren van bijvoorbeeld tegenstanders en scheidsrechters achterwege te laten. Aansluitend zal er vanuit de veiligheidsorganisatie extra aandacht zijn voor kwetsende spreekkoren en zal getracht worden aanstichters ervan eerder aan te spreken op ongewenst gedrag.