Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD O/19 START MET EENVOUDIGE OEFENZEGE

Feyenoord onder 19 heeft dinsdagavond de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding eenvoudig gewonnen. In Sint Philipsland werd het eerste elftal van zaterdagderdeklasser NOAD’67 na een 0-2 ruststand met 0-8 verslagen. Luc Castaignos, Shabir Isoufi (2), Andréa Fileccia, Daan Rienstra, Anouar Boukhari, Tim Eekman en Bruno Martins Indi zorgden voor de Rotterdamse treffers.
Belangrijker dan de uitslag was de reden van het spelen van de wedstrijd. Beide zonen van een van de spelers van NOAD’67 lijden aan de ernstige spierziekte Duchenne, die de spieren aantast en verzwakt. De twee jongens zijn fervente rolstoelhockeyers en om de noodzakelijke aanpassingen aan hun rolstoelen te bekostigen, wordt de opbrengst van het duel gebruikt. De toeschouwers betaalden ‘entree’ en kregen daarvoor enkele loten van een loterij, welke in de rust van de wedstrijd werd gehouden. Na afloop overhandigde trainer Jean-Paul van Gastel een cheque met daarop de opbrengst groot € 1.500,- aan de jonge hockeyers.

‘Die twee waren natuurlijk hartstikke blij’, zei de oefenmeester. ‘Temeer ook omdat ze de rolstoelen van enkele mensen uiteindelijk geschonken hebben gekregen, zodat het ingezamelde geld een extraatje is voor de beoefening van hun sport. We zijn blij dat we met de ploeg deel hebben kunnen nemen aan deze avond, die al met al zeer geslaagd was.’

Over het vertoonde spel was de oefenmeester eveneens tevreden. Feyenoord A1 kwam goed uit de startblokken en liet vooral in de eerste twintig minuten prima voetbal zien. NOAD’67 wist de schade in de eerste helft te beperken tot twee tegentreffers, maar na de rust was er geen houden meer aan voor de amateurs. Feyenoord maakte danig gebruik van het wegvloeien van de krachten bij de thuisploeg en vergrootte de marge aanzienlijk, zonder zelf achterin ook maar een kans weg te geven.

De Rotterdamse talenten bewaarden het mooiste voor het laatst, toen achtereenvolgens Eekman en Martins Indi op schitterende wijze voor de 0-7 en de 0-8 zorgden. Eekman nam een corner van Kevin Jansen op de rand van het strafschopgebied ineens op de pantoffel en joeg de bal strak in de kruising.

Geïnspireerd door de mooie treffer van zijn ploeggenoot stoomde Martins Indi niet veel later vanaf de linkerkant van het veld op naar het vijandelijke doel. De linkervleugelverdediger ontdeed zich van zijn tegenstanders en schoot bij de eerste paal op prachtige wijze binnen. ‘De jongens hebben vandaag getoond arbeid te willen leveren en in deze fase van de voorbereiding is het conditionele aspect ook het belangrijkste’, zei Van Gastel. ‘Ik ben daar heel tevreden over, net als over het spel dat we af en toe hebben laten zien. Het was een mooie avond, vooral vanwege wat we voor die twee jonge jongens hebben kunnen betekenen.’

Basisopstelling Feyenoord O/19: Van der Post; De Vrij, Erkelens, Schenkelveld, Martins Indi; Van Haaren, Isoufi, Clasie; Schoonheijm, Castaignos en Cabral.

Ingevallen spelers: Jansen, Fileccia, Eekman, Rienstra, Boukhari en Konijnenburg.