Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

ONDER 19 KOMT TE KORT TEGEN QATAR

Feyenoord Onder 19 en Onder 18 hebben zaterdag in de voorbereiding op de naderende seizoenstart wisselende resultaten geboekt. O/19 ging in Venlo met 2-1 onderuit tegen Qatar O/19 terwijl O/18 op eigen veld wist te winnen van Spartaan’20 A1: 4-0. Voor O/18 was het de eerste wedstrijd sinds de oprichting van het elftal.
Na de 0-8 overwinning op NOAD 67 afgelopen dinsdag, wachtte zaterdag in Venlo voor O/19 de leeftijdsgenoten van de nationale selectie van Qatar. Trainer Jean-Paul van Gastel achtte het duel vooral belangrijk om te zien waar zijn ploeg op conditioneel vlak staat. Daarover was Van Gastel achteraf niet ontevreden. Het voetbal van zijn ploeg stemde de trainer daarentegen niet helemaal tevreden. ‘Maar dat is niet erg, dat mag in de voorbereiding’, aldus Van Gastel.

In de eerste helft speelde Feyenoord redelijk en na 38 minuten bracht Andrea Fileccia zijn ploeg uit een corner van Jerson Cabral op voorsprong. Het team van Feyenoord stond goed en gaf nauwelijks iets weg. Toch wist Qatar nog voor rust gelijk te maken. Een mislukte voorzet viel zomaar binnen achter doelman Niels Konijnenburg.

Qatar benaderde de oefenwedstrijd erg serieus en deed er alles aan de wedstrijd naar zich toe te trekken. Nadat Qatar voor de tweede keer in de wedstrijd op doel schoot en ook die bal binnen zag vallen, werden alle trucjes uit de kast gehaald. Blessures weren gesimuleerd en ook schroomde de ploeg uit het Midden-Oosten niet hier en daar wat tijd te rekken. Feyenoord had moeite daarmee om te gaan en kwam de achterstand niet te boven.

Opstelling Feyenoord O/19: Konijnenburg; Martins Indi, Schenkeveld, Erkelens (45’ Eekman), De Vrij; Clasie, Van Haaren (45’ Isoufi), Castaignos; Cabral (45’ Boukhari), Fileccia en Rienstra (60’ Lagouireh).

RUIME OVERWINNING O/18 OP SPARTAAN’20 A1

Op het kunstgrasveld van Lombardijen speelde O/18 zaterdagmiddag zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Na twee weken training vormde tweededivisionist Spartaan’20 A1 de eerste opgave van het seizoen. O/18 kende weinig problemen en won vrij gemakkelijk met 4-0.

De wedstrijd tegen Spartaan’20 betekende niet alleen de eerste wedstrijd van het seizoen, het was ook de eerste wedstrijd van dit team. O/18 maakt dit seizoen voor het eerst deel uit van de jeugdopleiding. Het team, dat onder leiding staat van Jan Gösgens, begon zijn eerste wedstrijd prima. Na achttien minuten bracht Daniel Alund de stand op 1-0 met een schot van dichtbij. Feyenoord bleef daarna aandringen en creëerde ook genoeg kansen, maar veel van de pogingen eindigden op de vuisten van de prima keepende doelman van Spartaan’20. Vlak voor rust was testspeler Appolow uit een corner nog dichtbij de tweede treffer, maar hij raakte de paal.

Na de rust ging Feyenoord direct goed door. Al na drie minuten was de tweede treffer een feit via Appolow. De omstandigheden in de tweede helft waren een stuk zwaarder. De hete zon boven het kunstgras maakte het voor de spelers niet gemakkelijk. Het was dan ook een wijs besluit van arbiter De Brito Roque, die een prima wedstrijd floot, halverwege een drinkpauze in te lassen. Snel nadat de tweede helft werd hervat besliste Kevin Jansen het duel door de 3-0 binnen te schieten. In de laatste minuut bepaalde Massaro Latuheru de eindstand op 4-0.

Jan Gösgens blikte tevreden terug op de opening van het seizoen. ‘Voor een eerste wedstrijd was het prima. We hebben een hoop kansen gecreëerd. De score had misschien nog wat hoger uit mogen vallen, maar de omstandigheden waren zeker na rust erg zwaar’, zei Gösgens na afloop.

Opstelling Feyenoord O/18: Van Putten; Van den Engel, Smith (45’ Wijmer), Kruithof, De Rooij; Bouwmeester (45’ Scholman), Berkvens (45’ Angel Qurijo), Jansen; Schoonheijm (45’ Velder), Appolow (70’ Van Oosten) en Alund (70’ Latuheru).