Fanshop
Fanshop

WISSELVALLIG FEYENOORD OPENT COMPETITIE MET ZEGE

Feyenoord is zondag de competitie prima van start gegaan met een 2-0 overwinning op N.E.C.. De ploeg van Mario Been had aan twee sterke fases in de wedstrijd genoeg om even zoveel doelpunten te maken. Jon Dahl Tomasson opende het bal na tien minuten spelen, waarna Leroy Fer een kwartier voor tijd uit een strafschop de eindstand bepaalde. De sterk spelende doelman Darley moest zich in de rust geblesseerd laten vervangen.

Mario Been had voorafgaand aan de wedstrijd tegen N.E.C. de ongekende luxe over een vrijwel volledig fitte selectie te beschikken. De trainer had hierdoor keuzes te over, waardoor hij naast het in zijn ogen sterkste elftal ook kon beschikken over een bank die niet voor de basis onderdeed.Dit gegeven opgeteld bij de recente resultaten van Feyenoord in de oefencampagne zorgde voor hooggespannen verwachtingen bij de Rotterdamse supporters voor de eerste competitiewedstrijd, alleen was daar in de eerste minuten weinig van terug te zien.

N.E.C. nam vanaf de aftrap het heft in handen en zag al in de eerste minuut Lasse Schöne na een prima steekpass vrijkomen voor de debuterende Darley. De Braziliaanse doelman behoedde zijn ploeg hierop met een katachtige reactie voor een vroege achterstand.De schrik aan Rotterdamse zijde zat er hierdoor goed in, maar de opwelling van de bezoekers bleek van korte duur. Feyenoord begon al snel het juiste ritme te vinden, waardoor N.E.C. in het halfuur dat volgde bij vlagen van de mat werd gespeeld. Sekou Cissé onderscheidde zich in die periode met zeer snelle en balvaste acties, waarmee hij bijvoorbeeld aan de basis stond van een combinatie die leidde tot een afstandschotje van Karim El Ahmadi dat makkelijk gestopt kon worden.Het was een eerste speldenprikje van Feyenoord, dat langzaam maar zeker de Nijmeegse defensie steeds meer tot wanhoop dreef. Het resulteerde na negen minuten in de verdiende openingstreffer, die werd ingeleid door N.E.C.-verdediger Rens van Eijden. Hij kopte een dieptepass van Ron Vlaar te zacht terug op zijn eigen doelman, waarna Jon Dahl Tomasson de bal kon onderscheppen en in twee instanties over de doellijn werken.De treffer leek de inleiding voor een helft waarin Feyenoord de wedstrijd al definitief naar zich toe zou trekken, maar hoewel Leroy Fer met een afstandschot nog dichtbij een treffer kwam, maakten de Rotterdammer hier tot de rust verder nauwelijks aanspraak op.Sterker nog, de ploeg van Been mocht zich gelukkig prijzen dat N.E.C. niet nog voor rust op gelijke hoogte kwam. Zo redde Giovanni van Bronckhorst halverwege de eerste helft een bal van de doellijn, terwijl Darley na een krap halfuur een schot van dichtbij van Moestafa El Kabir redde, dat door menig toeschouwer al nagenoeg was geteld. Darley blesseerde zich hierbij echter dermate dat hij zich in de rust moest laten vervangen.De tweede helft werd het spel van Feyenoord nog iets slordiger dan in het laatste kwartier voor rust. De Rotterdammers waren nauwelijks bij machte om nog in de buurt van het vijandelijke doel te komen, terwijl ze tegelijkertijd alle zeilen bij moesten zetten om de bezoekers van het scoren te houden.

Tegenover een kopbal van Georginio Wijnaldum die over ging, zette N.E.C. zodoende een afstandschot van Lorenzo Davids dat voorlangs rolde, een hakballetje van Björn Vleminckx dat net langs de verkeerde kant van de paal ging en een schot van El Kabir in het zijnet.Het kwam daardoor voor de Rotterdammers als geroepen dat Pieter Vink een kwartier voor tijd besloot een strafschop toe te kennen, nadat invaller Diego Biseswar voor het doel van Gabor Babos werd vastgehouden door Arek Radomski. Leroy Fer ging vervolgens achter de bal staan en stuurde de doelman de verkeerde hoek in: 2-0.Hiermee was de wedstrijd direct gespeeld, want in het resterende kwartier zakte het tempo aan beide kanten drastisch in, wat een passend slot betekende van een weinig opwindende tweede helft. Alleen Biseswar kwam nog dichtbij een treffer. De aanvaller zag tien minuten voor tijd een schot van richting veranderd worden, waarna Babos de bal met een uiterste krachtsinspanning net naast de doelpaal kon tikken.Feyenoord – N.E.C. 2-0
Scoreverloop:
9’ 1-0 Tomasson
77’ 2-0 Fer (strafschop)

Scheidsrechter: Vink

Geel: Van Bronckhorst, El Kabir, Radomski

Opstellingen:
Feyenoord: Darley (46’ Van Dijk); Fernández, Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst; El Ahmadi, Tomasson (68’ De Guzman), Fer; Wijnaldum, Makaay (46’ Biseswar) en Cissé.
N.E.C.: Babos; Wellenberg, Zomer, Van Eijden, El-Akchaoui; Davids, Schöne, Radomski (78’ Kivuvu); Fejzullahu, Vleminckx en El Kabir (81’ Worm).