Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD – N.E.C. IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen N.E.C., eindstand: 2-0.
ANP:
De vuurdoop van Mario Been als hoofdtrainer van Feyenoord is zondag in De Kuip goed afgelopen. De Rotterdamse ploeg won met 2-0 van N.E.C., de vorige club van Been. Het verwachtingsvolle legioen was tevreden, maar de uitvoering van de roodwitte brigade liet nog veel te wensen over. Feyenoord maakte nog niet bepaald een uitgebalanceerde indruk.

NEC-Nijmegen.nl:
Van het begin af aan liet N.E.C. zien dat het niet naar De Kuip was gekomen om zich in te graven. Het werd ook een aantal keren zeer gevaarlijk. Moestafa El Kabir werd al vroeg in de wedstrijd op geel getrakteerd, omdat hij iets te enthousiast doorging op zijn opponent. Na zeven minuten moest Gabor Babos redding brengen op een schot van Fer. Binnen tien minuten stond Feyenoord op 1-0. Rens van Eijden kopte de bal te kort terug op Babos. Tomasson onderschepte en via de kluts joeg hij de bal hoog in het lege Nijmeegse doel.

GPD-bladen:
Darley Ramon Torres, de debuterende doelman, hield Feyenoord in de eerste helft op de been. De pas negentienjarige Braziliaan liet zien uitstekend te kunnen keepen, maar raakte bij één van zijn reddingen wel geblesseerd. Darley verdraaide zijn rechterknie en haalde met een pijnlijk gezicht de rust. Tegen beter weten in wilde hij ook de tweede helft gewoon spelen. De medische staf moest hem daarvan weerhouden. Terwijl de veertigjarige Rob van Dijk zijn plek innam, stapte Darley teleurgesteld onder de douche.

De Volkskrant:
Ondanks de 2-0-zege op zijn voormalige werkgever had Been vooral gezien wat drie verloren seizoenen (7de, 6de en 7de) met een ploeg doen. In de vorige competitie had Been als coach van N.E.C. twee keer van Feyenoord gewonnen, zondag holde zijn nieuwe ploeg na de vlotte 1-0 angstig achteruit. Een door arbiter Vink gemakkelijk gegeven strafschop joeg voor even de demonen uit De Kuip.

FC Update.nl:
Voetballend was het dus niet best, maar volgens Tomasson is dat niet erg. ‘Rome is ook niet in één dag gebouwd’, gooit hij er een mooi gezegde uit. ‘We moeten hard werken om als team beter te worden. In deze fase zijn de punten het belangrijkste. Het resultaat staat voorop, daarna de manier van voetballen. Deze punten hebben we in ieder geval al binnen.’

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen N.E.C. en de reacties van Mario Been, Roy Makaay en Diego Biseswar.