Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

LACHENDE GEZICHTEN IN BARENDRECHT

Mario Been heeft zijn eerste overwinning van het seizoen op Vitesse binnen. De oefenmeester versloeg woensdagmiddag tijdens het zeventiende Nationale G-voetbaltoernooi met een uiterst jeugdig Feyenoord de Arnhemmers met 3-0. Het door de Coaches Betaald Voetbal georganiseerde toernooi in Barendrecht kende uiteindelijk louter winnaars, want onder uitstekende weersomstandigheden werd er een dag lang enthousiast gevoetbald en aangemoedigd.


‘Voor eenzelfde resultaat op zondag teken ik gelijk’, knipoogde Been direct na afloop van de kraker tegen Vitesse. ‘Ook vandaag is weer gebleken dat de aanval de beste verdediging is.’ De coach toonde zich natuurlijk tevreden over de uitslag en het vertoonde spel, maar was bovenal content met het plezier dat zijn ploeg uitstraalde. ‘Al die jongens die hier vandaag rondlopen hebben een fantastische dag’, zei hij. ‘Voor ons is het ook genieten, want het enthousiasme van iedereen is hartverwarmend.’



Zijn collega bij Vitesse Theo Bos onderschreef vanzelfsprekend de laatste woorden van Been, maar gaf aan dat er op zondag een hoop anders zal moeten gaan, wil zijn elftal niet opnieuw tegen een zeperd aanlopen. ‘We gaven de goals vandaag te makkelijk weg en dat zal in Arnhem anders moeten’, glimlachte hij. ‘De jongens hebben er alles aan gedaan, maar waren helaas niet opgewassen tegen dit Feyenoord.’



De populariteit van Been was groot in zijn woonplaats, waar hij verspreid over de middag tientallen handtekeningen uitdeelde en vrijwel net zo vaak op de foto ging. De oefenmeester was woensdag samen met zijn assistent Leon Vlemmings kort na afloop van de ochtendtraining afgereisd naar Barendrecht, waar zij halverwege het toernooi de coaching van Feyenoord overnamen van André Hoekstra. Onder de trainer van Jong Feyenoord/Excelsior boekte het team met spelers met een verstandelijke en/of geestelijk beperking wisselende resultaten, waarbij vooral de zeer ruime overwinning op De Graafschap eruit sprong.



Terwijl Been voor een televisiecamera nog een van de spelers van Vitesse te woord stond, probeerden Rob van Dijk en Kostas Lamprou een veld verderop tijdens een penaltybokaal hun doel schoon te houden. Vooral aan de mannen van FC Omniworld hadden zij hun handen vol. De ploeg uit Flevoland beschikte over een aantal uiterst zuivere schutters, waardoor met name Lamprou meer dan eens met lege handen kwam te staan. ‘Die ballen gingen zo hard, ik had niet eens tijd om een hoek te kiezen’, lachte de jeugdige doelman.



Alex Pastoor en John Lammers, coaches van Excelsior en vorig seizoen nog actief bij Feyenoord, gokten tijdens hun wedstrijden op een hechte defensie en twee snelle spitsen. Zo snel als Mitchell Schet en Jordao Pattinama was de gelegenheidsaanval van de Kralingers niet, maar aan werklust en enthousiasme ontbrak het ze niet. Het was het enthousiasme dat ook bondscoach Bert van Marwijk aanhaalde, toen hij rond vijf uur de prijzen uitreikte op Sportpark De Bongerd. De ploeg Feyenoorders kon terugkijken op een meer dan geslaagd toernooi, want de tweede plaats in de poule was meer dan verdienstelijk.