BELOFTEN DANKZIJ STERKE SLOTFASE GELIJK MET JONG RBC

Jong Feyenoord/Excelsior heeft zaterdagmiddag dankzij een sterke slotfase een 3-3 gelijkspel uit het vuur gesleept in de oefenwedstrijd tegen Jong RBC Roosendaal. De twee ploegen ging met een 1-1 tussenstand de rust in, maar in de tweede helft nam Jong RBC afstand van de Rotterdammers. Dankzij doelpunten van Jerson Anes Ribeiro en Hanne Hagary in de laatste minuten kwam er toch nog een gelijke stand op het scorebord. Kaj Ramsteijn moest na een halfuur spelen met een enkelblessure van het veld. De ernst van zijn kwetsuur is nog niet duidelijk.
De Rotterdamse beloften hadden de eerste helft het overwicht in het Mariflex Stadion, alleen wist de ploeg van trainer André Hoekstra dat maar moeilijk om te zetten in kansen. Het enige doelpunt van de bezoekers kwam zodoende tot stand dankzij knap werk van Hanne Hagary. De spits joeg een verdediger van RBC zodanig op dat hij in de fout ging, waarna Hagary de bal in bezit kreeg en de keeper passeerde. Twee minuten later was het echter de thuisploeg die alweer gelijk maakte.

Na rust werd het spel van Jong Feyenoord/Excelsior een stuk slordiger. Spelers waren onrustig aan de bal, terwijl er nog maar weinig duels werden gewonnen. Jong RBC kon daardoor na een halfuur in de tweede helft uitlopen tot 3-1, waarbij het derde doelpunt van de thuisploeg tot stand kwam via een knappe combinatie.

Pas in de slotfase van de wedstrijd herpakte Jong Feyenoord/Excelsior zich. ‘Dat was direct de enige fase waarin we echt hebben gevoetbald’, stelde Hoekstra achteraf. Het leverde twee doelpunten in korte tijd op. Eerst rondde Jerson Anes Ribeiro een voorzet van Marlon van Oranje prima af, waarna Hanne Hagary in de slotminuut met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd de eindstand bepaalde.

‘Al met al ben ik niet helemaal tevreden over deze wedstrijd’, zei Hoekstra. ‘We spelen niet vaak in dezelfde samenstelling, daar moeten jongens duidelijk aan wennen. Ik kan me best voorstellen dat het moeilijk is voor spelers, maar vandaag heeft bijna niemand zijn niveau gehaald. Terwijl dat juist de basis moet zijn.’

Jong RBC Roosendaal – Jong Feyenoord/Excelsior 3-3
35’ 0-1 Hagary