Fanshop
Fanshop

ONDER 19 OVERTUIGEND LANGS SPORTING LOKEREN

Feyenoord Onder 19 heeft zich zaterdag in Lokeren van zijn beste kant laten zien. Na een teleurstellende prestatie vorige week tegen Qatar, overtuigden de mannen van Jean-Paul van Gastel tegen de Belgen van Sporting: 1-6. Feyenoord Onder 18 had minder succes in België. Van de leeftijdsgenoten van KV Mechelen werd met 5-2 verloren. Onder 17, dat net als Onder 19 tegen Lokeren speelde, deed het met een 1-7 winst ook prima. Onder 16 vergezelde O18 naar Mechelen en won met 2-4.
Onder 19 begon wat ongeconcentreerd aan de wedstrijd. Dat leidde binnen de minuut tot een tegendoelpunt. Het is een bekend probleem bij O19, dat vorig seizoen ook meer dan eens verrast werd in de beginfase van de wedstrijd. Het tegendoelpunt schudde de Rotterdammers wel direct wakker. Met erg goed spel werd al snel afstand genomen van de Belgen. Andréa Fileccia zorgde eerst voor de gelijkmaker, waarna hij zijn team ook voorbij de leeftijdsgenoten van Sporting Lokeren schoot met de 1-2.

Fileccia bleek de man in vorm en tekende ook voor de 1-4 en 1-6. Vooral de laatste goal was van grote schoonheid. Op zaalvoetbal-achtige wijze combineerde Feyenoord zich in de richting van het doel van Lokeren, waar Fileccia de trekker over haalde.
Ook de 1-3 van Kevin Jansen was van hoog niveau. Jansen stond aan het einde van een periode van vijf minuten balbezit klaar om de aanval met een treffer te bekronen.

Jean-Paul van Gastel was na afloop uitermate tevreden met het vertoonde spel van zijn ploeg. ‘Ik heb vandaag een wedstrijd van een hoog niveau gezien. We hielden de snelheid goed in het spel en waren geduldig waar dat moest. Ik heb bij vlagen zitten genieten’, blikte de trainer terug op het duel.

Opstelling Feyenoord O19:
Van der Post; Martins Indi (46’ De Vrij), Erkelens, Schekeveld (60’ Isoufi), Eekman; Clasie, Van Haaren (46’ Boukhari), Jansen; Cabral, Fileccia en Lagouireh (46’ Castaignos).

ONGELUKKIG VERLIES ONDER 18 BIJ KV MECHELEN

Voor Onder 18 ging de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op de seizoenstart verloren. Tegen KV Mechelen ging de ploeg van Jan Gösgens met 5-2 onderuit. Naast het wat mindere spel van de Rotterdammers speelde ook het matige optreden van de Belgische arbiter een rol in de nederlaag. Zo werden twee van de Belgische treffers gemaakt uit een strafschop en zat aan de derde treffer een sterke buitenspellucht.

O18 liep eigenlijk de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Nadat de Belgen uit een strafschop op voorsprong kwamen, dacht Feyenoord bij de tweede treffer aan buitenspel. In België wordt echter zonder grensrechters gespeeld, waardoor Mechelen niet werd bestraft en het doelpunt gewoon telde. Toen Mechelen ook nog eens de 3-0 maakte was de wedstrijd zo goed als gespeeld.

Toch liet O18 de kop niet hangen en maakte spits Apollon, uit een voorzet van Tim Schoonheijm, de aansluitingstreffer. Maar voor rust mocht Mechelen nogmaals aanleggen voor een strafschop en zo de ruststand bepalen op 4-1. Tim Schoonheijm bekroonde in de tweede helft het iets betere spel van zijn ploeg met een treffer, waarop het slotakkoord voor de Belgische ploeg was. Omdat Daniel Alund in de slotfase nog een strafschop miste, bleef het bij 5-2.

‘Natuurlijk krijg je even een tik als je zo snel achter elkaar twee discutabele beslissingen tegen krijgt’, aldus Jan Gösgens. ‘De scheidsrechter speelt een rol, maar desalniettemin vond ik nou niet echt dat wij goed speelden. Belangrijkste is dat wedstrijden als deze wel erg leerzaam zijn.’

Opstelling Feyenoord O18
: Van Putten (46’ Termijn); Van Oosten (46’ Smit), Wijmer, Kruithof, De Rooij (46’ Latuheru); Bouwmeester, Rienstra (46’ Velder), Van Engel (46’ Scholman); Apollon, Schoonheijm en Alund (46’ Angel Qurijo).

RUIME ZEGE ONDER 17 IN EERSTE WEDSTRIJD


Voor onder 17 was de wedstrijd tegen Sporting Lokeren de eerste na twee weken training in de voorbereiding. Met 1-7 zette de Rotterdammers Lokeren eenvoudig opzij. Elvis Manu was met vier treffers de meest opvallende man op het veld.

Feyenoord liet in de eerste helft geen twijfel bestaan over de bedoelingen. Na tien minuten was Jon-Joost Cornelissens de eerste Rotterdamse doelpuntenmaker. Drie minuten later verdubbelde Elvis Manu de voorsprong en net voor rust was het weer Manu die de 0-3 op het scorebord bracht.

In de tweede helft kwam Lokeren al snel iets dichterbij maar Cornelissens en Manu zorgden binnen het uur voor een nog comfortabelere 1-5 voorsprong. In de laatste tien minuten bepaalden Jair Balrak en Manu uit een strafschop de eindstand op 1-7.

Trainer Cor Adriaanse was met name over het spel in de eerste helft tevreden. ‘Het is goed te zien dat dingen die je in de voorbereiding behandelt, in de wedstrijd terugkomen’, aldus de oefenmeester. ‘De tegenstander was niet van het hoogste niveau maar dan toch moet je er maar zeven inschoppen. Dit was een lekker begin.’

Opstelling Feyenoord O17: De Jong (41’ Spanjaart); Y. van Deelen, M. Steenvoorden (41’ J. van Deelen), Rutten, Huijgevoort; El Harouchi (41’ J. Steenvoorden), Blij, Cornelissens (41’ Balrak); Agatowski, Janssen en Manu.

ONDER 16 KENT PRIMA START VOORBEREIDING

Ook voor onder 16 stond zaterdag de eerste wedstrijd op het programma. Evenals O18 reisde de ploeg van Gaston Taument af naar Mechelen. Met de 2-4 winst begonnen de Rotterdammers de voorbereiding goed, al had de score hoger uit kunnen vallen.

Het veldspel van Feyenoord was naar behoren, er werden veel kansen gecreëerd en na negentien minuten was Kyle Ebecilio de eerste doelpuntenmaker. Nog voor rust verdubbelde Brian Thong de voorsprong.

Vlak na rust leek Joey Sleegers het duel definitief te beslissen door de 0-3 te maken. Daarna maakten de mannen van Taument het zich nog onnodig lastig. Een hoop kansen werden gemist en de Belgen hijgden Feyenoord met de 1-3 en 2-3 nadrukkelijk in de nek. Toch leek het er nooit op dat Feyenoord dit duel ging weggeven. Met de 2-4 in de laatste minuut bevestigde Diego Staas de heersende rol van de Rotterdammers in de wedstrijd.

‘Ik ben tevreden’, was de duidelijke conclusie van Taument. ‘Een uitslag als 1-5 of 1-6 had de krachtsverhouding misschien beter weergegeven, maar we gingen wat slordig met de kansen om,’ aldus de trainer.

Opstelling Feyenoord O16: Snoek (41’ Franken); Gómez (41’ Van Beek), Rekik (55’ Maatsen), Kongolo (41’ Blokland), Ebecilio (41’ Sleegers); Thong (55’ Staas), Stout (41’ Dercks); Breimer, Van Wingerden en Achahbar.