Fanshop
Fanshop

SLORDIG FEYENOORD MORST PUNTEN IN ARNHEM

Feyenoord is zondagmiddag tegen Vitesse blijven steken op een doelpuntloos gelijkspel. In een slordige wedstrijd waren de beste kansen voor de thuisploeg, terwijl Feyenoord via een vrije trap van Ron Vlaar nog het dichtst bij een treffer kwam. Georginio Wijnaldum ontbrak in het Gelredome. Hij liep zaterdag tijdens de afsluitende training een bovenbeenblessure op. In verband met het overlijden van Espanyol-speler Jarque, een persoonlijke vriend van Dani Fernández, speelde Feyenoord met rouwbanden.

Feyenoord maakte tijdens de openingsfase een nerveuze indruk. Met een elftal dat ten opzichte van een week eerder op drie plekken was gewijzigd, werd vaak knullig balverlies geleden, terwijl de communicatie achterin alles behalve vlekkeloos verliep. Vitesse kon daardoor al in de eerste tien minuten verschillende keren bijna profiteren van persoonlijke fouten bij de bezoekers. Met name Lasse Nilsson was met zijn slimme loopacties een plaag voor de Rotterdamse defensie.

Al na vier minuten spelen leek hij de score te openen, toen hij een slecht weggewerkte bal van Rob van Dijk oppikte en een één-twee met Nicky Hofs aan ging. Vervolgens passeerde hij Van Dijk met een stift, alleen was Ron Vlaar op tijd terug om de bal net voor de doellijn op te ruimen. Twee minuten later had Van Dijk alle moeite om een schot van Nilsson te redden.

De beginfase bleek direct de meest attractieve van de eerste helft, want beide ploegen gingen naarmate de rust dichterbij kwam alleen maar slordiger voetballen. Uitgespeelde combinaties waren zodoende een unicum in het Gelredome. Het was veelzeggend dat Feyenoord haar eerste kans pas halverwege de eerste helft kreeg, toen Roy Makaay een afvallende bal direct op doel schoot, waarna Piet Velthuizen knap redding bracht.

Vitesse deed het ondertussen niet veel beter. De ploeg wist via individuele acties enkele keren voor gevaar te zorgen, maar de afronding liet telkens te wensen over. Zo slalomde verdediger Calvin Jong-a-Pin na een dik halfuur dwars door de verdediging, alleen werd zijn schot uiteindelijk gekraakt.

Op slag van rust kreeg Santi Kolk de grootste mogelijkheid om Vitesse alsnog op voorsprong te brengen. De aanvaller kreeg een dieptepass van Frank van der Struijk precies op zijn stropdas in het strafschopgebied, maar hij schoot vervolgens in alle vrijheid op de paal.De tweede helft gingen beide ploegen op dezelfde voet verder als in het laatste halfuur voor rust. Het tempo was laag, ogenschijnlijk simpele passes kwamen niet aan en grote kansen waren nauwelijks te tellen. De beide doelmannen hoefden zodoende alleen in actie te komen na schoten van afstand. Zo probeerde Nicky Hofs het namens de thuisploeg vanaf een meter of twintig, terwijl Diego Biseswar zelfs van nog grotere afstand een poging waagde.De toeschouwers in het Gelredome zagen zo een weinig spectaculaire tweede helft en veerden pas een kwartier voor tijd voor het eerst even op van hun stoel. Vlaar nam toen plaats achter een vrije trap op bijna dertig meter afstand en pegelde de bal laag richting het doel van Velthuizen. De doelman stond paraat en kon met zijn voet nog net een doelpunt voorkomen. Afgezien van een kopbal van Leroy Fer die rakelings naast ging, was het direct de laatste grote kans van een plichtmatige tweede helft van beide ploegen.

Vitesse – Feyenoord 0-0

Scoreverloop: -

Scheidsrechter: Kuipers

Geel: Molhoek, Kolk, Verhaegh, Slory

Opstellingen:
Vitesse:
Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Drost, Jong-a-Pin; Van der Struijk, Hofs (63’ Kaloglu / 90’ Büttner), Molhoek; Claudemir, Kolk (77’ Stevanovic) en Nilsson.
Feyenoord: Van Dijk; Fernández, Vlaar, Bahia, De Cler; Fer, Tomasson (82’ Bruins), El Ahmadi; De Guzman (60’ Biseswar), Makaay (60’ Slory) en Cissé.