VITESSE – FEYENOORD IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Vitesse tegen Feyenoord, eindstand: 0-0.
ANP:
Coach Been zei vorige week na de thuiswedstrijd tegen NEC al dat hij voorin meer beweging en agressie wilden zien, met name bij Makaay. Voor de rust maakte Feyenoord evenwel aanvallend een statische indruk en was de diepgang opnieuw ver te zoeken.

Vitesse.nl:
Na de flitsende start van Vitesse, herpakte de ploeg van Mario Been zich. Met veel balbezit en gecontroleerd spel werd de rust in het spel teruggevonden. De wind van Vitesse was daardoor gaan liggen en het duurde tot vijf minuten voor rust voordat die weer oplaaide. Op slag van rust leidde dat nog tot één grote kans van Santi Kolk. Frank van der Struijk legde een afgeslagen corner precies in de voeten van de aanvaller die met zijn inzet echter de paal raakte.

BN De Stem:
Been greep na rust in. Makaay kon wederom geen indruk maken, terwijl De Guzman vanaf rechts moeite had in zijn spel te komen. Been bracht Diego Biseswar en Andwele Slory. ‘Pas na de rust en met name na de wissels werd het een Feyenoord dat ik wil zien.’

De Volkskrant:
Been mag graag verwijzen naar wat hij allemaal op de cursus coach betaald voetbal heeft geleerd. Wisselen ging hem zondag aardig af, hoewel het rendement beperkt bleef. Met Slory en Biseswar op de vleugels had Feyenoord eindelijk wat diepgang en opnieuw was Makaay een prominent slachtoffer van het wisselbeleid van Been.

Les 1 voor Been op de cursus: ‘De waarheid ligt op het veld. Iedereen roept dat Makaay een Tor-Phantom is dat je altijd moet laten staan. Als Roy er 20 inschiet, draag ik hem zelfs naar de bus.’

FCupdate.nl:
Tegen NEC ging Feyenoord zonder Makaay zeker niet beter spelen, maar tegen Vitesse bracht de ingreep van Been wel nieuw elan in de ploeg. Feyenoord kreeg ineens grip op de wedstrijd en was sindsdien minimaal gelijkwaardig aan de thuisploeg. Via een vrije trap van Ron Vlaar en een kopbal van Leroy Fer waren de Rotterdammers zelfs nog dicht bij het winnende doelpunt, maar tot opluchting van Vitesse bleef de onverdiende 0-1 uit.

Bekijk hier de samenvatting van Vitesse tegen Feyenoord en de reacties van Mario Been en Ron Vlaar.