Fanshop
Fanshop

FEYENOORD GHANA IMPONEERT OP INTERNATIONAAL JEUGDTOERNOOI

De Onder17-selectie van de Feyenoord Fetteh Football Academy heeft afgelopen weekend het internationale jeugdtoernooi van Germania in Groesbeek gewonnen. Het team van trainer Hans van der Pluym rekende onder meer af met Schalke ‘ 04 en De Graafschap en imponeerde bij vlagen met flitsend combinatievoetbal en individuele klasse. Feyenoorder Osei werd tot beste speler van het toernooi uitgeroepen.
Voor Feyenoord Ghana O/17 betekende het toernooi in Groesbeek een eerste kennismaking met het voetbal buiten Afrika. Hoewel de openingswedstrijd tegen een regioteam werd verloren, lieten de Ghanese Feyenoorders daarna zien heel behoorlijk te kunnen voetballen. Tegen De Graafschap werd met 1-1 gelijkgespeeld, waarna FC Omniworld met 2-0 kansloos werd gelaten. Feyenoord Ghana was daarna echt warmgedraaid en liet in de halve finale de fysiek veel sterkere leeftijdsgenoten van Schalke ‘ 04 alle hoeken van het veld zien. De uiteindelijke 1-0 overwinning was dan ook een zeer matige afspiegeling van de verhoudingen. In de finale stond opnieuw een ontmoeting met De Graafschap op het programma en dit keer was Feyenoord Ghana met 1-0 te sterk.

Feyenoords jeugdtrainer Jeffrey Oost – zelf in het verleden twee jaar werkzaam op de Fetteh Academy – volgde de verrichtingen van zijn voormalige pupillen in Groesbeek op de voet en was enthousiast. ‘Het begin was wat onwennig, maar nadat ze gewend waren geraakt aan de andere manier van voetbal ging het heel goed. Per wedstrijd werden ze sterker en met name Schalke ‘04 werd echt overklast. Onze jongens legden prachtig snel combinatiespel op de mat. Ik ben dan ook benieuwd hoe ze zich volgende week houden, als er nog zwaardere tegenstanders op het programma staan.’

De O/17-selectie van Feyenoord Ghana verblijft nog tot en met komend weekeinde in Nederland. Komende woensdag speelt het team in Mechelen tegen de leeftijdgenoten van KV Mechelen. Aanstaand weekend komt het team uit op het prestigieuze toernooi van RKTVC in Tiel. Daar ontmoet de selectie van Van der Pluym mogelijk de leeftijdsgenoten van Feyenoord Rotterdam, Ajax en vele andere grote clubs.