Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

VAN BRONCKHORST TERUG OP TRAININGSVELD

Giovanni van Bronckhorst heeft woensdag voor het eerst sinds de thuiswedstrijd tegen N.E.C. weer voet op het trainingsveld gezet. De aanvoerder maakte de volledige groepstraining mee, nadat hij nagenoeg is hersteld van een knieblessure. Hierdoor moest hij de afgelopen wedstrijd tegen Vitesse aan zich voorbij laten gaan. Trainer Mario Been heeft goede hoop dat Van Bronckhorst zondag in actie kan komen tegen Heracles Almelo.
Op het trainingsveld kwam woensdagochtend een kleine groep in actie. Zo ontbraken alle spelers die deze week internationale verplichtingen hebben. Diego Biseswar, Leroy Fer en Kelvin Leerdam, die waren geselecteerd voor de oefenwedstrijd van Jong Oranje van dinsdag tegen Jong Engeland, hadden een dag vrij gekregen van Been. Zij zullen donderdag terugkeren op de club. Jon Dahl Tomasson en Karim El Ahmadi, die woensdagavond een interland spelen met hun nationale elftal, sluiten vrijdag weer aan in Rotterdam.

Naast de internationals ontbraken ook Dani Fernández en Darley op de training. Fernández bleef uit voorzorg binnen met hamstringklachten, terwijl Darley nog herstellende is van een knieblessure. Volgens Been is de kans gering dat Darley op tijd fit is voor de wedstrijd van zondag. Ron Vlaar en Tim Vincken kwamen uit voorzorg individueel in actie op het trainingsveld.

Erwin Mulder trainde volledig mee. De doelman kwam maakte afgelopen maandag zijn rentree in een oefenwedstrijd van de beloften en zal zondag hoogstwaarschijnlijk aansluiten bij de wedstrijdselectie.