Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

ONDER 16 WALST OVER LOKEREN IN OEFENDUEL

Voor onder 16 was Sporting Lokeren woensdag de tweede en laatste oefenpartner in voorbereiding op de eerste bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch B1, die volgende week donderdag op het programma staat. Op Varkenoord had de ploeg van Gaston Taument geen enkel probleem met de Belgen, die met 13-1 van de mat werden gespeeld.
O16 liet vanaf het begin geen enkel misverstand over de bedoelingen bestaan. Binnen tien minuten stonden al drie Rotterdamse treffers op het scorebord. Deze eerste doelpunten kwamen voort uit goed en snel combinatiespel. In de volgende vijf minuten scoorde O16 nog tweemaal, wat tot de 5-0 ruststand leidde.

In de rust wisselde Taument zeven spelers en de invallers lieten zien duidelijk niet minder te zijn. Integendeel, nadat Sporting kort na de pauze de 5-1 maakte, ging Feyenoord ongestoord verder en bouwde de voorsprong uiteindelijk uit tot een afgetekende 13-1. Opvallend was dat de doelpunten niet voor het grootste deel door de spitsen werden gemaakt, maar dat er uiteindelijk tien verschillende doelpuntenmakers van het veld stapten.

Ondanks de geringe tegenstand zag Gaston Taument zijn ploeg goed spelen. ‘Natuurlijk zie ik liever dat de jongens wat meer worden getest, maar ze hebben het goed gedaan. Toen de voorsprong groeide zag je wel dat het wat slordiger werd, maar dat is bij zo’n scoreverloop logisch’, aldus Taument.

Opstelling Feyenoord O16: Franken (41’ Snoek); Van Beek (41’ Gómez), Blokland, Rekik (41’ Maatsen), Woudenberg (41’ Kongolo); Dercks (41’ Thong), Ebecilio (41’ Stout), Sleegers (41’ Staas); Breimer, Van Wingerden en Achahbar (60’ Knoester).