Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

ROY MAKAAY ACTIEF VOOR ‘AARDBEESIE’

Roy Makaay heeft vrijdagmiddag zijn medewerking verleend aan een clinic van Ben Wijnstekers op Varkenoord. Hiermee werd geld opgehaald voor het project Aardbeesie, waar Makaay een van de ambassadeurs van is. Aardbeesie is een project van de stichting In Face, die zich inzet voor de begeleiding van kinderen met zichtbare huidaandoeningen.
In totaal meldden 120 kinderen zich aan voor de clinic, waarvoor een inschrijfgeld van 50 euro per persoon werd gevraagd. Zij werden ongeveer drie uur lang bezig gehouden op Varkenoord, met allerlei voetbaloefeningen en –spelletjes. Zo was er een spel waarbij de snelheid van een bal gemeten kon worden. Makaay loofde een etentje uit voor de kinderen die harder dan hem konden schieten. De deelnemertjes probeerden uit alle macht zijn record te verbreken, maar tot groot vermaak van de omstanders dit lukte niet.



Na afloop van de clinic was er een optreden van clown Bassie, voordat de dag werd afgesloten met de uitreiking van certificaten en een loterij. Hierbij werden onder meer een Feyenoord VIP arrangement en een gesigneerd shirt van het Nederlands elftal verloot.



Het geld dat vrijdag werd opgehaald is bestemd voor research naar betere manieren om kinderen met een zichtbare huidaandoening te helpen.