Fanshop
Fanshop

HERACLES ALMELO – FEYENOORD IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Heracles Almelo tegen Feyenoord, eindstand: 0-1.
ANP:
Met Tomasson in het centrum van de aanval en Jonathan de Guzman als schaduwspits hield het spel van Feyenoord niet over. Evenals vorige week tegen Vitesse (0-0) lieten de manschappen van Been zich aftroeven door een agressievere tegenstander, die de persoonlijke duels met veel meer overtuiging aanging. Mede daardoor kwam van de opbouw bij Feyenoord, met verdediger Ron Vlaar als zwakste schakel, weinig terecht.

Novum:
Na de eerste 45 minuten kregen beide ploegen meer aanvalslust, waarbij Heracles het dichtst bij de treffer was. Na een vanwege buitenspel afgekeurd doelpunt was de thuisploeg al snel weer gevaarlijk. Vlaar haakte Overtoom toen die hem wilde passeren en kreeg een gele kaart waar scheidsrechter Ruud Bossen net zo makkelijk voor rood had kunnen kiezen.

De Volkskrant:
Ook als Cissé uitvalt en wordt vervangen door Biseswar, twee jaar geleden nog huurling bij Heracles, handhaaft Been zijn concept. Alleen met vier, switchende, aanvallers kunnen de weinig wendbare centrumverdedigers Van der Linden en Maertens, worden uitgespeeld, doceert hij.

Heracles.nl
Beide ploegen bleven zoeken naar de treffer en in de 62e minuut ondernam Kwame Quansah een lange rush. De middenvelder speelde Everton Ramos da Silva aan maar diens schot mislukte. In de aansluitende tegenaanval kreeg Jon Dahl Tomasson de grootste kans. De Deen kon vrij intikken bij de tweede paal maar slaagde er niet in om de bal tussen de palen te krijgen. Negen minuten later was het wel raak. Jon Dahl Tomasson was in de 72e minuut het eindstation van een aanval waarbij Martin Pieckenhagen een voorzet van Andwele Slory niet kon onderscheppen. De aanvaller had daarna ruim baan en werkte de bal met enige moeite in het doel.

Telegraaf.nl:
Met zeven punten uit de eerste drie duels en nog nul tegentreffers is Feyenoord in elk geval prima aan het seizoen begonnen. ‘Ik heb een ploeg die keihard wil werken en wil knokken’, concludeerde Been. ‘Daar begint het allemaal mee. Heracles is een moeilijk te bespelen tegenstander, zeker op het eigen kunstgrasveld. Zoveel ploegen winnen hier niet. Daarom ben ik ook zo gelukkig met deze drie punten.’

Bekijk hier de samenvatting van Heracles tegen Feyenoord en de reacties van Mario Been en Jon Dahl Tomasson.